Crna Kronika

Gnusan čin

Svećenik naručio ubojstvo dječaka kojeg je silovao

Svećenik naručio ubojstvo dječaka kojeg je silovao

Katolički svećenik, protiv kojeg se vodi sudski proces zbog seksualnog napastovanja tinejdžera, osumnjičen je da je pokušao unajmiti nekoga da ubije tog dječaka, danas 18-godišnjaka

John M. Fiala (52), katolički svećenik iz Dallasa u Teksasu, uhićen je prošli tjedan, nakon što je pokušao tajnom agentu ponuditi 5000 dolara da ubije dječaka.

Svećenik i tinejdžer upoznali su se 2007. godine, kada je imao nepunih 16 godina. Svećenik ga je ubrzo počeo obasipati pažnjom i kupovati mu skupe darove, poput računala i automobila. Jednom do dvaput mjesečno seksualno ga je zlostavljao, čak i u crkvenim prostorijama.

Dječaku je prijetio da će ga ubiti ako progovori, što mu je ponavljao svaki dan u porukama. Prijetio je i da će ubiti sebe, tako da obojica mogu 'zajedno u raj'. Tinejdžer je sve priznao školskom pedagogu, koji je zatim obavijestio policiju pa je svećenik uhićen i priveden pred sud.

Dječakov odvjetnik kaže da je žrtva još uvijek u strahu, ali je zadovoljan zbog toga što je svećenik završio iza rešetaka.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.