Crna Kronika

Nesreća

Split: osmogodišnjeg učenika ozlijedila skela

Split: osmogodišnjeg učenika ozlijedila skela

Direktorica Tea Bučan kaže da je skela proklizala u trenutku kada se na nju penjao radnik kako bi je fiksirao

Jutros je oko 11.35 sati na 8-godišnjeg učenika OŠK Spinut pala  skela. Odmah je prebačen u bolnicu. Srećom, prošao je s lakšom ozlijedom ramena. Nakon ukazane pomoći, pušten je na kućnu njegu.

Majka ozlijeđenog osnovca sretna je da je sve prošlo bez posljedica. Otkrila je novinarima kako joj je liječnik kazao da danas mogu slaviti drugi dječakov rođendan.

Skela je bila montirana neposredno pred ulazom u školu. Prilikom pada s nje su otpali kotači. U blizini je i nekoliko za montažu spremnih novih oluka... Je li sve bilo po zakonu i pravilima struke? Ispod skele je dnevno prolazilo na stotine djece.

Od ravnateljice Čagalj nije se, nažalost, ništa moglo doznati pa ni tko je bio zadužen za skelu i popravke, a ništa nije htjela kazati ni o zdravstvenom stanju ozlijeđenog učenika.

Anđelka Visković, zamjenica gradonačelnika Keruma, zadužena je za školstvo. O incidentu ju je izvijestila ravnateljica. "Radove je ugovorila škola kao pravna osoba. Ravnateljica me izvijestila o nesreći. Žao nam je što se to dogodilo. Radovi su se izvodili na popravljanju oluka, htjelo se djecu zaštiti od kiše, radilo se u najboljoj namjeri. Izvođač,međutim, nije učvrstio skelu, očito se dogodio propust. Za to nema opravdanja", kazala je Visković, koja je, inače, svoju karijeru započela u Osnovnoj školi Spinut kao profesorica matematike pa joj je dobro poznata i škola i ulaz pred kojim je stajala skela na kotačima.

Radove je obavljala tvrtka Boja-mont. Direktorica Tea Bučan kaže da je skela proklizala u trenutku kada se na nju penjao radnik kako bi je fiksirao. "Sve je u redu i sa skelom i dječakom. Ostala mu je ogrebotina na ramenu. Bio je hrabar", kazala je Bučan. I njoj se čini da su nesreći kumovale skliske kamene ploče.

Potvrdila je da su trebali zamijeniti oluk, koji na školi stoji desetljećima i potpuno je dotrajao.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.