Crna Kronika

Ponovljeni postupak

Oliveru Joviću dvije godine i četiri mjeseca zatvora

Oliveru Joviću dvije godine i četiri mjeseca zatvora

"Ponekad u životu morate dotaknuti dno kako bi krenuli dalje" - kazao je Jović tijekom ponovljenog suđenja na čijem se izricanju presude jučer nije pojavio

Bivši direktor Zadarfesta Oliver Jović (54) u četvrtak je u ponovljenom postupku na Županijskom sudu u Zadru nepravomoćno osuđen na dvije godine i četiri mjeseca zatvora zbog prodaje heroina i metadona od ožujka do prosinca 2008. godine, javlja Slobodna Dalmacija .

Zadarski kipar Branimir Ivas (48) osuđen je na tri godine i pet mjeseci, dok je Tihomil Nezirović (46) dobio godinu dana zatvora. Trojcu se sudilo za preprodaju droga, s time da se kipar Ivas teretio da je u više navrata heroin prodavao Joviću, kojeg je ovaj potom prodavao Neziroviću.

Radilo se o 0,35 grama heroina, jednoj dozi metadona pomiješanog s Cedevitom i smrvljenom metadonu u količini od 2,42 grama.

Tijekom suđenja Jović je priznao da je tijekom 2008. godine nabavljao opojna sredstva za sebe i prijatelja Tihomila Nezirovića, kupujući je od Ivasa.

"Ponekad u životu morate dotaknuti dno kako bi krenuli dalje" - kazao je Jović tijekom ponovljenog suđenja na čijem se izricanju presude jučer nije pojavio.

Presudom Županijskog suda u Zadru koja je ukinuta Jović je u veljači ove godine osuđen na tri godine zatvora. Kipar Ivas, kao prvookrivljeni dobio je 3,5 godina zatvora, dok je Nezirović uvjetno kažnjen.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.