Crna Kronika

Brazilski monstrum

18 godina suprugu držao zatočenu u podrumu

18 godina suprugu držao zatočenu u podrumu

Brazilac Joao Batista Groppo je uhićen zato što je navodno svoju suprugu držao zatočenu u podrumu ispod kuće i to punih 16 godina dok je on živio sa svojoj djevojkom.

"Brazilskog Josefa Fritzla" je prijavio susjed koji je iz kuće čuo plakanje. Policija je upala u kuću i u mračnom podrumu bez ventilacije pronašla golu zatočenu 64-godišnju Sebastianu Aparecidu Groppo. Također 64-godišnji Groppo je sa Sebastianom bio 40 godina u braku. Groppova djevojka, Maria Aparecida Farquim je također uhićena na posjedu u gradu Sorocaba. Nju se sumnjiči za sudioništvo u nedjelu, piše Telegraph.

Policajka koja je dobila anonimnu dojavu o tome da se žena nalazi u podrumu, Jaqueline Coutinho, je rekla da u svojih 21 godinu koliko radi nikada nije vidjela veće poniženje. "Bilo je strašno. U dvorištu su slobodno šetali psi i druge životinje dok je stara žena bila zaključana u podrumu sa šipkama i lokotom", kazala je policajka.

Groppo tvrdi da je ženu zaključao zato što je psihički bolesna i agresivna. Groppo i Farquim su optuženi za zločin sličan ilegalnom zatvaranju za što je propisana kazna zatvora od dvije do osam godina zatvora. Policija kaže da je Groppo prvo rekao da mu je supruga bila zaključana u podrumu od 1995. godine da bi promijenio iskaz i kazao da ju je zaključao 2003. godine. Ona je odvezena u bolnicu u Socorabi na pretrage, a bit će smještena kod rodbine.

Ovaj se slučaj, naravno, povezuje sa Josefom Fritzlom, Austrijancem koji je svoju kćer držao zatočenu 24 godine te mu je ona rodila sedmero djece. Fritzl je na doživotnu robiju osuđen u ožujku 2009. godine.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.