Crna Kronika

Pokušaj sakrivanja nezakonitosti?

Osijek: U osnovnoj školi izgorjela dokumentacija

Osijek: U osnovnoj školi izgorjela dokumentacija

Inspektori koji su obavljali očevid utvrdili su da je prozor učionice bio otvoren, a vrata koja se inače zaključavaju nasilno su provaljena, pa policija utvrđuje je li netko tim putem ušao u školsku zgradu kako bi podmetnuo požar

U požaru što je oko 20 sati buknuo u prostoriji računovodstva i tajništva Osnovne škole Vladimira Becića u Osijeku, izgorjela je sva računovodstvena dokumentacija, dosjei, radne knjižice, blagajnički zapisi i školski dnevnici.

Ima indicija i da je u školu provaljeno kroz jednu od učionica u prizemlju, u južnom dijelu zgrade. Inspektori koji su obavljali očevid utvrdili su da je prozor učionice bio otvoren, a vrata koja se inače zaključavaju nasilno su provaljena, pa policija utvrđuje je li netko tim putem ušao u školsku zgradu kako bi podmetnuo požar.

Činjenica da je izgorjela upravo računovodstvena i blagajnička dokumentacija upućuje na zaključak da je počinitelj namjeravao ukloniti tragove nezakonitog poslovanja, o čemu se, neslužbeno doznajemo, u posljednje vrijeme vodila istraga, no to nam noćas u PU nisu mogli potvrditi. Znakovito je i da je prije točno mjesec dana škola dobila novu ravnateljicu.

Taj je dio zgrade gorio i prije otprilike dvije godine. Potom su obnovljene sve električne instalacije, pa vatrogasci otklanjaju mogućnost da je do požara došlo zbog njihove neispravnosti, što dodatno podržava tezu da je požar podmetnut.

Prostorija koja je izgorjela podijeljena je montažnim zidom na računovodstveni i tajnički dio. Sudeći prema nastaloj šteti, požar je započeo u dijelu računovodstva i naknadno zahvatio tajništvo. Drveni prozorski okvir u računovodstvu potpuno je izgorio i urušio se, od vrućine je popucala i okolna žbuka, a vatra je probila i stropnu štukaturu te izišla na krov, dok je prozorski okvir tajničkog dijela tek opožaren, a strop nije probijen.

U vrijeme nastanka požara u školskoj zgradi nije bilo nikoga, osim eventualno podmetača. Dojava je vatrogascima stigla u 20,18 sati i za dvadesetak minuta požar su stavili pod nadzor, rekao nam je Boris Banjan, zapovjednik Javne profesionalne vatrogasne postrojbe grada Osijeka.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.