Crna Kronika

'Mutni' policijski poslovi

Policajac osuđen za primanje mita

Policajac osuđen za primanje mita

Osim policajca, uvjetno je osuđen i automehaničar, koji je prema USKOK-ovoj optužnici policajca “podmitio”

Policajac iz Koprivnice, kojem je u međuvremenu uručen otkaz, na zagrebačkom Županijskom sudu osuđen je na šest mjeseci zatvora odnosno kazna mu je preinačena u šest mjeseci rada za opće dobro, jer je od automehaničara kojega je ulovio u prometnom prekršaju tražio da mu popravi automobil.

U zamjenu za tu uslugicu, policajac bi automehaničaru “oprostio” kaznu. Osim policajca, uvjetno je osuđen i automehaničar, koji je prema USKOK-ovoj optužnici policajca “podmitio” tako što mu je zamijenio dvije poluosovine i brave na Renault Cliu.

Šteta je bila 1400 kuna, što policajac mora uplatiti u državni proračun, a izrečena mu je i zabrana rada u policiji u trajanju od pet godina. Presuda spomenutom dvojcu donesena je bez formalnog suđenja, jer su se optuženi nagodili s USKOK-om na optužnom vijeću, odnosno u fazi postupka u kojoj se trebala potvrditi ili odbaciti optužnica.

Policajac je prema optužnici, automehaničara zaustavio u Koprivnici zbog dva prometna prekršaja. Umjesto da mu za njih naplati 4000 kuna, prihvatio je ponudu automehaničara, koji mu je predložio da se nagode. Razmijenili su brojeve telefona i dogovorili popravak u automehaničarskoj radionici u Đurđevcu, prenosi dalje.com


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.