Crna Kronika

Zbog dugova u zločin

Dvije zagrebačke banke na meti pljačkašica

Dvije zagrebačke banke na meti pljačkašica

Zagrebačka policija riješila je pljačke dvije poslovnice Splitske banke koje su se dogodile 25. studenog prošle godine i 1. ožujka ove godine. Na iznenađenje svih, pljačku nisu izvršili mladi naoružani muškarci, već dvije žene stare 48 i 50 godina. Pljačkašice imaju obitelji i djecu, a novac su potrošile na vraćanje dugova.

Uz njih je optužena i 49-godišnja zaposlenica banke, koja je prepoznala pljačkašicu i svoju šutnju naplatila 100 tisuća kuna. Za prvu pljačku Splitske banke na Laništu 25. studenog optužena je 48-godišnjakinja, koja je prije zatvaranja, maskirana i naoružana plastičnim pištoljem, upala u poslovnicu. 49-godišnjoj zaposlenici je uperila pištolj u glavu te svima naredila da legnu. Jednom od zaposlenika je rekla da joj preda novac. Sve ih je zaključala u jednu prostoriju i otišla sa 200 tisuća kuna.

No, nju je prepoznala 49-godišnja zaposlenica banke te ju je nazvala iste večeri i rekla za da zna za "njezinu malu tajnu". Kako bi šutjela o njezinom identitetu, zaposlenica banke je dobila polovicu ukradenog iznosa, odnosno 100 tisuća kuna.

1. ožujka je 48-godišnjakinja krenula u drugu pljačku, a ovaj puta je s njom išla i 50-godišnjakinja. Upale su u banku u Maksimirskoj ulici u kojoj su bili samo djelatnici i zaštitari te je prvoosumnjičena radnici uperila plastični pištolj u glavu i odgurnula je prema šalterima. Drugoj djelatnici je naredila da joj preda novac. Zaštitara je razoružala pa su pljačkašice otišle do sefa iz kojeg su uzele 700 tisuća kuna. Ponovno su sve odveli u stražnju prostoriju i zaključale banku.

Zaposlenica banke je i ovaj puta dobila svoju nagradu od 175 tisuća kuna. Sve tri su privedene u istražni centra Županijskog suda u Zagrebu. Policija je pronašla 200 tisuća kuna plijena iz pljački.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.