Crna Kronika

Masakr

Brazil: U osnovnoj školi ubio 13, a ranio 30 djece

Brazil: U osnovnoj školi ubio 13, a ranio 30 djece

Ispred bolnice se okupilo više tisuća ljudi, među kojima mnogi i dalje iščekuju vijesti o svojoj djeci

24-godišnji Brazilac Wellington Menezes de Oliveira u osnovnoj školi Tasso da Silveira u Rio de Janeiru ubio je najmanje devet djece i ranio ih 22, prije nego je i sam stradao. Još nije jasno je li napadač počinio samoubojstvo ili ga je ubila policija. Sva ubijena i ranjena djeca su u dobi između 11 i 14 godina, javlja brazilski Globo.

De Oliveira je bio naoružan s dva pištolja kalibra .38. U školu je ušao oko 9 ujutro po lokalnom vremenu, javlja brazilski dnevni list O'Dia.

Odmah je počeo nasumično pucati po učenicima škole koju je nekad i sam pohađao.

"Samo je ušao u školu i počeo pucati", potvrđeno je iz ureda za odnose s javnošću policije u najvećem brazilskom gradu. Svjedoci tvrde da je ispalio više od 100 metaka.

"Bilo je to pravo krvoproliće. Bilo je užasno", rekao je otac jednog od dječaka koji je bio u školi u trenutku pucnjave.

Na nogometnom igralištu pokraj škole improvizirana je terenska bolnica, gdje se ranjenicima ukazuje prva pomoć. Djeca koja su u najkritičnijem stanju odmah se šalju u bolnice. Ispred bolnice se okupilo više tisuća ljudi, među kojima mnogi i dalje iščekuju vijesti o svojoj djeci.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.