Crna Kronika

Ubojica iz Zemunika

Ubojici poštara iz Zemunika još pet godina robije

Ubojici poštara iz Zemunika još pet godina robije

Nakon jedanaest godina od okrutnog ubojstva 36-godišnjeg Ivice Šestana, poštara iz Zemunika, Vrhovni sud je donio konačnu presudu njegovu ubojici Goranu Vukeliću (40) osudivši ga na 20 godina zatvora, piše slobodnadalmacija.hr

 

Vukelić je presudu dočekao u zadarskom pritvoru, a iako je krajem rujna prošle godine, na ponovljenom suđenju u Zadru, nepravomoćno osuđen na zatvorsku kaznu od 15 godina, Vrhovni sud mu je kaznu povećao za pet godina zbog posebno otegotnih okolnosti.

Vještačenjima je, naime, utvrđeno da je Vukelić kazneno djelo počinio ciljano i planirano. Pomno isplaniravši ubojstvo, nabavio je maskirnu uniformu, kupio rukavice, sašio potkapu i nabavio oružje, te je nekoliko puta čak i telefonom kontaktirao poštu kako bi doznao kada će biti isplata mirovina koje je nesretni poštar trebao podijeliti. 

- Molim vas ostavite me u miru, ne želim govoriti o tome - kazala je jučer, jedanaest godina nakon zločina, supruga Ivice Šestana. Ubijen je u borovoj šumi na predjelu Dubrave, između Mostara i Galovca, 21. ožujka 2000. godine, oko 8.30, nakon što ga je Vukelić presreo na šumskom puteljku kojim je svakodnevno prolazio svojim mopedom. Vukelić mu je zaprijetio puškom i zatražio novac, a kad ga je ovaj pokušao uvjeriti da novca nema, Vukelić ga je vezao lisičinama, odvukao u šumu i upucao, nakon čega je pobjegao.

Nakon četiri dana potrage uhićen je u svom domu. Pri uhićenju, Vukelić je priznao da je to učinio zbog vlastitih kockarskih dugova koje je namjeravao podmiriti iz pokradenih mirovina u poštanskoj torbi. Najšokantnija u cijeloj tragediji jest činjenica što su se Šestan i Vukelić dobro poznavali i čak bili kućni prijatelji. Od samog početka Vukeliću se zbog njegove bolesti suđenje vodilo iza zatvorenih vrata. U prvom sudskom postupku 2007. godine osuđen je na 12 godina zatvora, no Vrhovni sud je presudu ukinuo i vratio slučaj na novo suđenje u kojem je Vukelić osuđen na zatvorsku kaznu od 15 godina.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.