Crna Kronika

Srbija u ponedjeljak traži izručenje Paravinje

Slovenci sonarom pregledavaju jezero kod Gračaca

Slovenci sonarom pregledavaju jezero kod Gračaca

Ministarstvo pravosuđa Srbije je najavilo da će se složiti sa time da Paravinja bude izručen državi u kojoj je počinio teže kazneno djelo

Potraga za Antonijom Bilić danas se intenzivno nastavlja. U njoj će, kao i jučer sudjelovati oko 160 ljudi.

Policija je izvijestila kako će se pretraživati područje riječnog korita rijeke Krke, od hidrocentrale Miljacka prema manastiru Krka i dalje prema Roškom slapu. Ronioci i pripadnici slovenske vojske i specijalaca će sonarom pretraživati akumulacijsko jezero pokraj mjesta Štikada kod Gračaca.

Većina od 160 osoba koje će danas tražiti nestalu 17-godišnjakinju Antoniju Bilić biti će policajci, među kojima i 30 ronioca. U potrazi će sudjelovati i 15 pripadnika Gorske službe spašavanja sa psima. Policija detaljno pregledava i analizira sve podatke, kao i snimke bespilotnih letjelica, koji ih mogu dovesti do nestle Antonije.

Vozač Dragan Paravinja, koji je rekao da je ubio Antoniju, još uvijek se nalazi u pritvoru u BiH. Srbija je najavila da će u ponedjeljak zatražiti njegovo izručenje, dok Hrvatska još svoj zahtjev nije poslala.

Ministarstvo pravosuđa Srbije je najavilo da će se složiti sa time da Paravinja bude izručen državi u kojoj je počinio teže kazneno djelo. U Srbiji je Paravinja osuđen na 4,5 godina zatvora zbog silovanja i pokušaja silovanja.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.