Crna Kronika

Slučaj Antonije Bilić

Obitelj Bilić pred sucem

Obitelj Bilić pred sucem

Istražni sudac Županijskog suda u Šibeniku Igor Ninić će tijekom današnjeg i sutrašnjeg dana ispitati prve svjedoke u postupku protiv Dragana Paravinje.

Podsjećamo, Paravinja je osumnjičen za teško ubojstvo 17-godišnje Drnišanke Antonije Bilić i dva pokušaja silovanja. Za Antonijom je organizirana nezapamćena potraga, a Paravinja je uhićen u Bosni i Hercegovini gdje je priznao da ju je ubio. Kasnije je opovrgnuo vlastito priznanje te rekao da je nije ubio te da su mu dokazi podmetnuti.

Paravinjin odvjetnik po službenoj dužnosti Branko Baica rekao je da bi se pred sucem najprije trebala naći obitelj nestale maloljetnice, zatim i svi ostali svjedoci obuhvaćeni postupkom.

Svjedoka ima desetak - od ljudi koji imaju saznanja o tome je li Antonija 7. lipnja ušla u kamion ili ne, pa do poslodavaca i kolega osumnjičenoga Paravinje. Poslane su i zamolnice sudovima u Rijeci, Zadru i Puli za ispitivanje svjedoka koji nisu sa šibenskoga područja, a zatražena je i međunarodna kaznenopravna pomoć za iskaze svjedoka iz BiH i Srbije.

Postupak izvođenja dokaza uslijedit će vjerojatno početkom kolovoza. Prema hrvatskim zakonima Paravinja u Šibeniku može provesti najviše šest mjeseci, a prema uvjetima izručenja taj će rok ovisiti o zahtjevu bosansko-hercegovačkog ili srbijanskog pravosuđa jer je Paravinja Hrvatskoj izručen tek privremeno, s obzirom na to da ga traže i srpsko i bosanskohervegovačko pravosuđe.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.