Crna Kronika

Daniel Michael Reddie

Australski turist preminuo je od upale srčanih zalistaka

Australski turist preminuo je od upale srčanih zalistaka

Ravnatelj dubrovačke bolnice Branko Bazdan sa suradnicima je u četvrtak primio rodbinu preminulog Australca Daniela Michaela Reddiea (26), priopćili su iz Opće bolnice Dubrovnik, piše 24sata.hr

Obitelji su predstavili kronologiju cijelog slučaja i svu medicinsku dokumentaciju te obdukcijsko izvješće, a obitelj nije imala nikakvih prigovora. Utvrđeno je da je Daniel Michael Reddie preminuo prirodnom smrću uslijed uznapredovale upale srčanih zalisaka,  stoji u obavijesti bolnice o smrti mladog Australca.

Prošli petak je oko 8.30 sati dovezen na hitni prijem bolnice s teškim kašljem i u vrlo teškom općem stanju. Hitno su obavili niz pretraga i pristupili zahvatu eksploracije trbušne šupljine. Mladić je nedugo zatim preminuo od zatajenja srca u jedinici intenzivne njege. Pomoć je tražio još u Londonu odakle je s prijateljem i njegovom djevojkom krenuo u Hrvatsku gdje je posjetio liječnike u Splitu i Metkoviću. 

Prije dolaska u Dubrovnik boravio je na Hvaru i Lastovu. Doznajemo da je upalu prouzročio bakterijski endokarditis od čega se, ako nije na vrijeme otkriven, umire u prosjeku za šest tjedana.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.