Crna Kronika

Požar

Požar kod Podgore pod kontrolom

Požar kod Podgore pod kontrolom

Tijekom noći aktiviran je Stožer zaštite i spašavanja općine Podgora te su sve službe stavljene u punu pripravnost pružajući potporu vatrogascima

Požar kod Podgore, za kojeg je dojavu zaprimilo Vatrogasno operativno središte DUZS-a 14. listopada u 23:02 sati od županijskog vatrogasnog zapovjednika Splitsko - dalmatinske županije, je pod kontrolom. Na požarištu su 32 vatrogasne postrojbe s 275 vatrogasaca i 53 vozila.

Požar su noćas i tijekom dana gasile sve raspoložive postrojbe s makarskog područja i Splitsko - dalmatinske županije. Upućena je i pomoć iz Šibensko - kninske i Dubrovačko - neretvanske županije te su angažirane sve Državne intervencijske postrojbe (Split, Zadar, Šibenik, Dubrovnik) Državne uprave za zaštitu i spašavanje.

Iz kontinentalnog dijela u Podgoru je pristiglo još 162 vatrogasca s 36 vozila. Iz Dubrovnika je u Podgoru tijekom dana stiglo 50 vatrogasaca iz Javnih vatrogasnih postrojbi Zagreb, Osijek, Split i Rijeka, koji su bili angažirani na vježbi "Kupari 2011.". Vježba se 14. i 15. trebala održati u Župi Dubrovačkoj, ali je danas u juratnjim satima prekinuta u zadnjoj fazi kako bi pružili pomoć lokalnim snagama u gašenju velikog šumskog požara u blizini Podgore. Od zračnih snaga požar trenutačno gasi 1 Canadair.

Prilikom gašenja požara nekoliko je vatrogasaca zatražilo liječničku pomoć zbog nadražaja očiju i uganuća noge.

Tijekom noći aktiviran je Stožer zaštite i spašavanja općine Podgora te su sve službe stavljene u punu pripravnost pružajući potporu vatrogascima.

Požarište su tijekom dana obišli ravnatelj DUZS-a Damir Trut, glavni vatrogasni zapovjednik Mladen Jurin, župan Splitsko - dalmatinske županije Ante Sanader i gradonačelnik Makarske Marko Bebek.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.