Crna Kronika

Nove žrtve

Ne nazire se kraj sukobima meksičkih kartela

Ne nazire se kraj sukobima meksičkih kartela

Žrtve su uglavnom bile stare između 25 i 35 godina, a na prsima svih njih bilo je ispisano "Milenio Zetas"

U srcu drugog najvećeg meksičkog grada, Guadalajare, pronađena su ostavljena i vezana tijela 26 mladih muškaraca, javlja agencija AP.

Stručnjaci smatraju kako je ovo strahovito otkriće početak nove faze u ratu dva najjača meksička kartela, Sinaloe i Zetasa.

Tijela ubijenih muškaraca bila su nagurana u dva kombija i pickup kamion, koji su ostavljeni pored autoceste. Prema prvim izvještajima muškarci su umrli od gušenja, a neki su upucani.

Žrtve su uglavnom bile stare između 25 i 35 godina, a na prsima svih njih bilo je ispisano "Milenio Zetas", stoji u priopćenju državnog sekretara države Jalisco, Fernanda Pereza.

Ubojice su tim natpisom navodno ostavili svoju "posjetnicu", a pripadaju kartelu Zetas, i pridruženoj bandi, kartelu Milenio. Meksičke narkobande često ostavljaju svoj potpis na žrtvama ili uz njih, ostavljajući tako zastrašujuću poruku svojim suparnicima.

Ova ubojstva, počinjena prije zore, imaju strahovitu sličnost s događajem s kraja rujna, kada je u vozilima na autocesti u Veracruzu pronađeno 35 tijela. Žrtve su tada bile pripadnici Zetasa, a ubojice su pripadale Sinaloi.

Ta dva kartela postala su najmoćnija u Meksiku i konstantno ratuju za prevlast nad teritorijem, a čini se kako je ovo najnovije ubojstvo Zetasova osveta za zločin iz rujna.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.