Crna Kronika

Lažni dokumenti

Pročelnica ureda karlovačkog župana krivotvorila diplomu

Pročelnica ureda karlovačkog župana krivotvorila diplomu

Cijeli slučaj preuzela je policija te Državno odvjetništvo

Pročelnica ureda karlovačkog župana Bernardica Halapa Topolnjak iz HSP-a, dobila je izvanredan otkaz ugovora o radu jer je lažirala svoju stručnu spremu.

"Danas smo dobili potvrdu Ekonomskog fakulteta da diploma Bernardice Halapa Topolnjak, koju je priložila, nije vjerodostojna", obrazložio je župan Ivan Vučić koji je kazao da je razočaran ovim što se dogodilo, javlja Radio Mrežnica.

Cijeli slučaj preuzela je policija te Državno odvjetništvo.

Halapa Topolnjak danas se nije pojavila na poslu, a nije je bilo ni na konferenciji za novinare. Vučić kaže da ju je pokušavao dobiti telefonom i uspio nakon trećeg puta. Kaže kako bivša pročelnica i dalje tvrdi da sve to nije istina.

Kako se čulo na konferenciji, Halapa Topolnjak dvadeset je mjeseci primala između 8 i 9 tisuća kuna neto plaće tj. više od 14 tisuća kuna bruto, a u međuvremenu je položila i državni stručni ispit za rad u državnoj upravi.

"Na natječaj je primljena jer je imala svu traženu dokumnetaciju", kazao je dožupan Josip Šafar koji je na čelu povjerenstva za provedbu natječaja. Iako nije priložila originalnu diplomu već presliku, ipak je ta preslika bila ovjerena kod javnog bilježnika. Tko je javni bilježnik koji ju je ovjerio, zbog istrage danas nije otkriveno.

Bernardica Halapa Topolnjak je u prosincu na parlamentarnim izborima bila nositeljica liste HSP-a u VII. izbornoj jedinici, a u javnosti se "proslavila" izjavom da da bi u Hrvatskoj danas možda bilo bolje da su na vlasti unuci Ante Pavelića.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.