Crna Kronika

Ivanić Grad

Palio granje, zapalio štalu i ugušio se u dimu

Palio granje, zapalio štalu i ugušio se u dimu

Zgarište, gusti crni dim, blatna kaljuža i jedan u nepovrat odnešen život, tragična su bilanca današnjeg požara koji je u poslijepodnevnim satima planuo u Savskoj ulici u Ivanić gradu, piše dalje.com

- U samo pet minuta ostao sam bez oca - bilo je sve što nam je utučen, vidno šokiran uspio reći sin smrtno stradalog Zlatka Zetice (74), očev imenjak Zlatko, stoga su nam detalje ove tragedije ispričali susjedi. Nešto prije 15 sati, Zlatko je odlučio proljetni dan iskoristiti za paljenje granja koje je netom prije porezao u svom lijepo uređenom i njegovanom voćnjaku.

- U jednom trenutku, plamen je zbog vjetra zahvatio štalu, koja se isti čas zapalila i pretvorila se u takvu buktinju da je zaklonila sunce. Susjed Zlatko je natočio kantu vode i krenuo gasiti, ali dok je njegova supruga Barica otrčala zvati vatrogasce, on se od tog silnog dima u par minuta jednostavno ugušio - ispričala je prva susjeda Barica Šimović, dodajući da se nikad u životu nije tako uplašila.

Doista, prizor je bio zastrašujuć: i nekoliko sati kasnije širio se težak miris paljevine, svud unaokolo trčali su vatrogasci koji su uspjeli ugasiti požar, a između vatrogasnih šmrkova probili su se mrtvozornici kako bi odnijeli tijelo pokojnog Zlatka.

Njegova supruga Barica za to je vrijeme bila u kući, u stanju teškog šoka, a sina Zlatka tješila je obitelj koja je dojurila iz Zagreba: pokojnikov brat Marijan i nećakinja Vlasta. Da tragedija bude i veća, kažu, Zlatko je poginuo na rođendan svog sina i imenjaka Zlatka.

dalje.com/eZd


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.