Crna Kronika

NY

Istražuje se misteriozna smrt Richarda Descoingsa

Istražuje se misteriozna smrt Richarda Descoingsa

Primivši vijest o Descoingsovoj smrti, francuski predsjednik Nicolas Sarkozy nazvao ga je "velikim slugom države" koji je svoj život posvetio školstvu

Njujorška policija pokrenula je istragu oko sumnjive smrti prominentnog francuskog akademika Richarda Descoingsa, čije je obnaženo tijelo jučer poslijepodne pronađeno u hotelskoj sobi jednog njujorškog hotela.

Policiji su okolnosti njegove smrti vrlo sumnjive. Descoings, direktor prestižnog pariškog Instituta za političku znanost i član državnog vijeća, boravio je u New Yorku kako bi prisustvovao konferenciji na Sveučilištu Columbia, ali se ne njoj nije pojavio.

Kolege su nazvale hotel, nakon čega je osoblje otišlo do njegove sobe. Učinilo im se da čuju hrkanje, pa su se okrenuli i otišli. Međutim, kada se Descoigns i dalje nije pojavljivao na konferenciji, hotelsko osoblje ponovno je otišlo do njegove sobe i ovog puta otvorilo vrata. Unutra su pronašli njegovo obnaženo tijelo, a soba je bila u potpunom neredu, javlja Reuters.

Iako policija navodi kako na njegovom tijelu nema vidljivih znakova nasilja, kao ni znakova provale u sobu, dokazi sugeriraju kako se u sobi konzumirao alkohol te da je u sobi bilo više ljudi.

Zamjenik načelnika policije Paul Browne, nije htio nagađati o uzrocima smrti, ali je rekao da istražitelji "ne isključuju nijednu mogućnost". Ovo će biti druga velika istraga u zadnjih godinu dana koju će njujorška policija voditi o uglednom francuskom državljaninu zbog zločina u hotelu. Prva se, naravno, odnosi na slučaj bivšeg šefa MMF-a Strauss-Kahna, koji je navodno seksualno napastovao njujoršku sobaricu u hotelskoj sobi.

Primivši vijest o Descoingsovoj smrti, francuski predsjednik Nicolas Sarkozy nazvao ga je "velikim slugom države" koji je svoj život posvetio školstvu.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.