Crna Kronika

Iz policije

Pronađeno više ukradenih predmeta na području Primorsko-goranske županije

Pronađeno više ukradenih predmeta na području Primorsko-goranske županije

Počinitelji su provaljivali u obiteljske kuće i stanove te otuđivali novac, zlatninu i razne tehničke predmete

Policijski službenici Policijske postaje Opatija u suradnji s Odjelom općeg kriminaliteta i drugim policijskim postajama Policijske uprave primorsko-goranske proveli su opsežno kriminalističko istraživanje u cilju otkrivanja počinitelja većeg broja teških krađa.

Priopćili su kako su navedena kaznena djela počinjena u razdoblju od rujna 2011. do kolovoza 2012. godine na području Primorsko-goranske županije.

Počinitelji su provaljivali u obiteljske kuće i stanove te otuđivali novac, zlatninu i razne tehničke predmete. Dosadašnjim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako su počinitelji ovih teških krađa 31-godišnjak s područja Zagreba i 24-godišnjak s područja Dvora koji su trenutno u bijegu. Utvrđeno je kako su počinili ukupno deset teških krađa, pet na opatijskom području, četiri na području III. policijske postaje Rijeka i jednu na području I. policijske postaje Rijeka. Materijalna šteta cijeni se na najmanje 50 000 kuna. Dio otuđenih predmeta je pronađen i bit će vraćen vlasnicima.

Protiv počinitelja slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, a policija nastavlja s kriminalističkim istraživanjem u cilju pronalaska odbjeglih počinitelja i prikupljanja svih relevantnih činjenica.

Policija poziva sve građane koji su u navedenom razdoblju oštećeni ovim kaznenim djelima da se jave u Policijsku postaju Opatija radi preuzimanja svojih predmeta.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.