Crna Kronika

Zagreb

Policija ispituje osumnjičenika za eksplozije u Zagrebu

Policija ispituje osumnjičenika za eksplozije u Zagrebu

Prije sat vremena u Bolnici za osobe lišene slobode počelo je ispitivanje 53-godišnjeg Vojislava Blaževića, osumnjičenog da je prošlog tjedna u Zagrebu postavio i aktivirao dvije eksplozivne naprave.

Javnosti su i dalje nepoznati motivi za postavljanje i aktiviranje eksplozivnih naprava na pruzi u Podsusedu i autobusnoj stanici u Stenjevcu, kao i je li u proteklih sat vremena osumnjičenik išta rekao policiji ili se odlučio braniti šutnjom.

No, načelnik Uprave kriminalističke policije Vitomir Bijelić već je sinoć na izvanredno sazvanoj konferenciji za medije dao naslutiti da policija neke pretpostavke ima.

"U ovim trenucima ne možemo govoriti, barem ne javno, o tome što bi bio motiv. Vjerujem da ćemo u nastavku istraživanja i pretpostavljene istrage doći do odgovora na ta pitanja", rekao je Bijelić.

Osumnjičenika za eksplozije policija ispituje u zatvorskoj bolnici, gdje je jučer prebačen nakon što je kasno poslijepodne uhićen u krevetu u Vinogradskoj bolnici, u kojem se oporavljao od ozljeda ruku i lica zadobivenih u drugoj eksploziji.

U Bolnici za osobe lišene slobode osumnjičenik je na posebnom tretmanu jer odbija primati hranu. Splitska policija u međuvremenu je u Trogiru privela osobu koja je na internetu objavila video u kojem se poziva na nove terorističke akcije.

"Temeljem video zapisa postavljenog na internetu, a koji se odnosi na nedavne eksplozije u Zagrebu, policijski službenici utvrdili su identitet osobe sa video zapisa. Uhićen je muškarac s područja Trogira nad kojim je u tijeku kriminalističko istraživanje zbog postojanja osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela javno poticanje na terorizam iz članka 99. Kaznenog zakona", rekla je Antonela Lolić iz PU splitsko-dalmatinske.

Do kraja dana policija bi trebala objaviti identitet muškarca koji se skriva pod pseudonimom 'Komandir Šamil'.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.