Crna Kronika

Velike količine

Osumnjičeni za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama

Osumnjičeni za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama

Ministarstvo unutarnjih poslova priopćilo je kako su policijski službenici zagrebačke Službe kriminaliteta droga jučer proveli kriminalističko istraživanje nad 70-godišnjakom te zaplijenili nešto više od 200 grama kokaina, vagu za precizno mjerenje težine, 14 grama punila za povećanje mase droge i tisuću eura.

U ponedjeljak u jutarnjim satima na području Novog Zagreba, legitimiran je 70-godišnjak kojeg se sumnjičilo da preprodaje kokain. Istoga dana temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Zagrebu policijski službenici pretražili su stan te pronašli 2 grama kokaina i novčani iznos od 1000 eura za koji se sumnja da potječe od preprodaje kokain.

Pretragom drugih prostorija koje osumnjičeni koristi, pronađeno je 203,2 grama kokaina pakiranog u 14 plastičnih vrećica, digitalnu vagu sa tragovima kokaina, i jednu plastičnu vrećicu sa 13,6 grama praškaste materije koja je služila za miješanje s kokainom radi povećanja mase.

Protiv osumnjičenog je Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu podnijeta kaznena prijava zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te je priveden pritvorskom nadzorniku. Vrijednost zaplijenjene droge na ilegalnom tržištu doseže vrijednost više od 100.000 kuna.

Također, policijski službenici Policijske postaje Ivanić Grad proveli su kriminalističko istraživanje nad 57-godišnjakom zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Osumnjičeni je na svom imanju u mjestu Križ, posadio i uzgajao 14 stabljika indijske konoplje, a prilikom kriminalističkog istraživanja pronađeno je i 11 sjemenki indijske konoplje namijenjenih sadnji. Protiv njega je podnijeta kaznena prijava.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.