Crna Kronika

Pošiljke iz Albanije

U tjedan dana na graničnom prijelazu Klek zaplijenjeno više od 46 kg marihuane

U tjedan dana na graničnom prijelazu Klek zaplijenjeno više od 46 kg marihuane

Iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske su priopćili kako je ovog tjedna na graničnom prijelazu Klek u dva navrata spriječen pokušaj krijumčarenja ukupno 46.380 grama marihuane koja je otkrivena u prerađenim prostorima prtljažnika dva osobna vozila.

"U nedjelju, 10. studenog, u preinačenom dijelu prtljažnika osobnog automobila albanskih nacionalnih oznaka, između zadnjeg sjedišta i rezervoara, pronađeno je 58 paketa marihuane, ukupne težine 31.420 grama. Vozilom je upravljao 38-godišnji državljanin Albanije koji je uhićen i doveden u prostorije policije na kriminalističko istraživanje.

Četiri dana kasnije, 14.studenog, u 23.05 sati, na istom graničnom prijelazu pristupio je automobil makedonskih nacionalnih oznaka, kojim je upravljao 30-godišnji državljanin Makedonije. Tijekom obavljanja granične kontrole od strane policijskih službenika Postaje granične policije Metković i službenika carine također su uočene preinake u prtljažniku automobila gdje su pronađena dva paketa karakteristična za pakiranje opojnih droga. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama vozač je uhićen i doveden u prostorije policije na kriminalističko istraživanje. Temeljem naloga Županijskog suda u Dubrovniku, policijski službenici obavili su detaljnu pretragu automobila, kojom prilikom je u pregrađenom prostoru iza zadnjeg sjedišta pronađeno 14 paketa s ukupno 14.959 grama marihuane.

Sveukupna tržišna vrijednost zaplijenjene marihuane procjenjuje se na oko 700 tisuća kuna, dok bi ova količina u uličnoj preprodaji na području Republike Hrvatske dosegla iznos od oko 2,3 milijuna kuna.

Po završetku kriminalističkih istraživanja, osumnjičeni državljanin Albanije i Makedonije, su uz kaznene prijave dovedeni u nadležno državno odvjetništvo u Dubrovniku, a potom sucu istrage koji im je odredio istražni zatvor", priopćili su iz PU dubrovačko-neretvanske dodavši kako je ove godine na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zaplijenjeno više od 380 kg marihuane.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.