Crna Kronika

Srećom

U požaru u C.I.O.S.-u nema ozlijeđenih

U požaru u C.I.O.S.-u nema ozlijeđenih

U požaru koji je danas poslijepodne zahvatio otvoreno skladište CE-ZA-R-a (Centra za reciklažu), članice C.I.O.S. grupe, na zagrebačkom Jankomiru, nema ozlijeđenih osoba, požar još uvijek nije lokaliziran, no ne prijeti opasnost od širenja, izvijestili su danas C.I.O.S. i Ured za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba.

Još nije poznat uzrok požara koji je zahvatio otpadne materijale u reciklažnom centru C.I.O.S. grupe. Sve dežurne službe izašle su na intervenciju, a gašenje je u tijeku, navodi C.I.O.S. i dodaje kako će javnost i dalje izvještavati o svim relevantnim događanjima i poduzetim mjerama.

Ured za upravljanje u hitnim situacijama kaže da, po prvim informacijama, gore sprešani automobili u kojima ima i plastike i gume, što je uzrok jakog zadimljavanja.

Kao mjeru predostrožnosti građanima koji osjete dim preporuča se zatvaranje prozora i vrata, ostanak u unutarnjem prostoru, kao i da se ne kreću u blizini požarišta jer su tamo koncentracije plinova najveće.

Ured za upravljanje u hitnim situacijama zatražio je od Državne uprave za zaštitu i spašavanje (DUZS) angažiranje Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga Republike Hrvatske za pomoć pri gašenju požara iz zraka.

Ured je danas nešto prije 14 sati dobio dojavu o požaru u postrojenju C.I.O.S. u Jankomiru (Josipa Lončara 15). Na terenu su dežurni službenici Ureda za upravljanje u hitnim situacijama, Policijska uprava zagrebačka i Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba.

Profesionalni vatrogasci su izašli s deset vozila, osam interventnih i dva zapovjedna vozila iz vatrogasnih postaja Jankomir, Centar i Novi Zagreb. Uz profesionalne vatrogasce na terenu su i članovi osam dobrovoljnih vatrogasnih društava. Ukupno je na terenu oko 60 vatrogasaca, navodi Ured za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba.

C.I.O.S. grupa sakuplja i reciklira željezni i čelični otpad i ostale otpadne materijale.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.