Crna Kronika

Nesigurnosti

Pad malezijskog zrakoplova: 23 žrtve identificirane, stručnjaci odlaze iz Ukrajine

Pad malezijskog zrakoplova: 23 žrtve identificirane, stručnjaci odlaze iz Ukrajine

Stručnjaci sudske medicine identificirali su još 21 žrtvu pada malezijskog zrakoplova na letu MH 17, što znači da su dosad ukupno identificirane 23 žrtve, priopćila je u petak nizozemska vlada dok međunarodni istražitelji zbog borba odlaze s istoka Ukrajine

Zrakoplov na letu MH17 oboren je 17. srpnja raketom ispaljenom s područja koje drže proruski separatisti, pri čemu je poginulo 298 putnika i članova posade, među kojima 193 Nizozemca.

 

Više od 220 lijesova s posmrtnim ostatcima poslano je u Nizozemsku gdje se obavlja identifikacija.

Među 21 identificiranom žrtvom je 16 Nizozemaca - među njima jedan s dvostrukim, nizozemskim i britanskim, državljanstvom - dva Malezijca, Nijemac, Kanađanin i Britanac, dodalo je ministarstvo pravosuđa u priopćenju. Dosad su bila identificirana samo dva trupla.

Sve obitelji tih žrtava su obaviještene.

Premijer Mark Rutte rekao je u četvrtak da se potraga za truplima na mjestu nesreće, na istoku Ukrajine, obustavlja zbog nesigurnosti povezane s borbama između ukrajinskih snaga i proruskih separatista.

Nakon te odluke, 142 policijska stručnjaka iz Nizozemske, Australije i Malezije vratila su se u Nizozemsku dvama vojnim transportnim zrakoplovima - nizozemskim i australskim. Dvije letjelice su tijekom poslijepodneva sletjele u Eindhovenu, javila je nizozemska agencija ANP.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.