Crna Kronika

Najmanje pet osoba podleglo hladnoći u Francuskoj

Najmanje pet osoba podleglo hladnoći u Francuskoj

U valu hladnoće koji je zahvatio zadnjih dana Francusku smrtno je stradalo najmanje pet osoba od subote i to beskućnici žrtve pothlađenosti ili preminuli u požaru u pokušaju da se zagriju, po lokalnim vlastima.

Dva beskućnika smrtno su stradala u utorak ujutro u požaru u skvotu pariške regije, gdje su se sklonili zbog hladnoće i vjerojatno pokušali zapaliti vatru, rečeno je iz policijskog izvora.

Požar je izbio rano ujutro u napuštenoj zgradi u Brie-Comte-Robertu, tridesetak kilometara istočno od glavnog grada. "Tijela dva muškarca, beskućnika, pronađena su spaljena u unutrašnjosti. Mislimo da su se ondje sklonili zbog hladnoće", rečeno je iz istog izvora.

Jedan beskućnik preminuo je u nedjelju navečer u istočnoj četvrti Pariza, "očito" zbog hladnoće, rečeno iz u utorak iz službi grada Pariza.

Muškarac od 50 godina pronađen je navečer u "stanju pothlađenosti" a pretrpio je srčani udar dok su mu spasilačke ekipe davale prvu pomoć u sanitarnom vozilu, po istom izvoru.

Prethodnog dana, jedan je 29-godišnji muškarac pronađen beživotan u pomoćnoj prostoriji gimnazije u Douaiju, na sjeveru zemlje, kamo se sklonio. Mladić je preminuo nekoliko sati kasnije u bolnici.

U oba ta slučaja žrtvama su pristupile socijalne službe tijekom prethodnih dana ali su odbile ponuđen hitni smještaj.

 

Još je jedan beskućnik, 46-godišnji Belgijanac, pronađen mrtav u nedjelju pod šatorom u Mandelieu-la-Napouleu, blizu Nice, "zbog hladnoće kombinirane s alkoholom", po lokalnoj prefekturi.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.