Crna Kronika

Meksiko: Nove žrtve u sukobima, pronađena obezglavljena trupla

Meksiko: Nove žrtve u sukobima, pronađena obezglavljena trupla

Najmanje devet osoba, za koje se sumnja da su članovi jedne bande, poginulo je u utorak u državi Michoacanu, na zapadu Meksika, prenosi agencija Reuters, pozivajući se na mjesene vlasti.

 

Alfredo Castillo, povjerenik savezne vlade za sigurnost u toj državi, rekao je na tiskovnoj konferenciji da je u dvama izgredima zasad utvrđeno devetero mrtvih.

U nekadašnjem uporištu kartela u Apatzinganu, u državi Michoacanu, osoba za koju se sumnja da je član bande umrla je pošto je pregažena dok je pokušavala pobjeći pred saveznom policijom dok je preuzimala kontrolu nad gradonačelnikovim uredom koji su bili zauzeli naoružani napadači, rekao je.

Još osam osoba je poginulo u sukobima s vojnicima, dodao je Castillo. Uhićene su 44 osobe.

Najmanje je deset obezglavljenih trupala i jedanaest ljudskih glava pronađeno u planinskom području u saveznoj državi Guerreru, na jugu Meksika, gdje se širi nasilje, priopćilo je državno odvjetništvo te države, prenosi AFP.

Na truplima, kojima su ruke i noge vezane, vidljivi su tragovi nasilja, a bila su zakopana na različitim mjestima u selu Tepehuixcu, u okrugu Chilapi de Alvarezu, gdje su se lani zbog teritorija žestoko sukobile suparničke bande krijumčara droge.

Država Guerrero, siromašni kraj u kojemu se uzgajaju marihuana i mak, posljednjih mjeseci privlači pozornost pošto su u njoj u rujnu nestala 43 studenta, koje su najvjerojatnije ubili pripadnici narkokartela u okrugu Iguali, nešto sjevernije od Chilape.

Po rezultatima istrage, mjesna policija je po nalogu bivšeg gradonačelnika Iguale i njegove supruge, koji su se bojali da će im mladi omesti jednu javnu svečanost, predala studente pripadnicima mjesnog kartela Guerreros Unidos, koji su ih pobili, zapalili i bacili ostatke u rijeku.

Tijekom istrage uhićeni su i bivši gradonačelnik i njegova supruga te devedesetak policajaca, krijumčara droge i državnih službenika.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.