Crna Kronika

Otmica

Srednjoafrička Republika: Otet ministar, bivši vođa pobunjenika

Srednjoafrička Republika: Otet ministar, bivši vođa pobunjenika

Srednjoafričkog ministra za mladež i sport Armela Ningatolouma Saya oteli su u nedjelju naoružani ljudi, rekla je njegova supruga koja je svjedočila otmici.

Otmica se događa dva dana nakon oslobađanja francuske humanitarne djelatnice Claudije Priest, koju su u ponedjeljak oteli pripadnici milicije antibalaka dok je bila u društvu srednjoafričkog kolege koji je radio za istu nevladinu katoličku organizaciju Codis.

"Muž mi je otet jutros na sjeveru Banguija dok je upravljao zapovjednim vozilom. Bili smo troje u autu i vraćali smo se iz crkve. Otmičari su došli u taksiju bez oznaka i registarskih pločica", rekla je za AFP njegova supruga Nicaise Danielle Sayo.

"U taksiju su bila četvorica. Trojica su izašla iz auta i zapucala u zrak. Ministar ih je upitao 'U čemu je problem?', ali su mu oni naredili da uđe u taksi. Ušao je, a oni su pretražili auto i uzeli supruginu torbicu. Zatim su otišli prema četvrti Boy Rabe", rekao je izvor blizak ministru.

Još nitko nije preuzeo odgovornost za otmicu. Ovo je prvi put u Srednjoafričkoj Republici da je otet član aktualne vlade.

Armel Ningatoloum Sayo bio je vođa pobunjenika iz Pokreta za revoluciju i pravdu, čije je uporište na sjeverozapadu zemlje.

U vladu premijera Mahamata Kamouna ušao je nakon potpisivanja primirja 23. srpnja u Brazzavilleu, u Kongu.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.