Crna Kronika

Raskrinkana kriminalna skupina

Zaplijenjeno 2000 ukradenih predmeta talijanske kulturne baštine

Zaplijenjeno 2000 ukradenih predmeta talijanske kulturne baštine

Talijanska policija zaplijenila je više od 2000 ukradenih vrijednih djela kulturne baštine u velikoj akciji čiji je cilj bio raskrinkati kriminalnu skupinu koja je djelovala u južnoj Italiji, preprodajući ukradene predmete.

Tijekom akcije policija je otkrila kuću pretvorenu u privatni muzej u kojemu je pronađeno oko 550 ukradenih arheološki vrijednih predmeta, stoji u policijskom priopćenju. Uhićene su tri osobe.

Istraga je pokrenuta nakon što je ukraden dio freske iz Neptunove kuće u Pompejima, objavila je policija, a talijanski mediji podsjetili su da je u ožujku prošle godine iz Pompeja ukraden i dio freske koja prikazuje grčke bogove Apolona i Artemidu. Policija, koja je cijelu akciju vodila pod nazivom "Artemida" nije izvijestila je li ukradeni dio freske pronađen.

Talijanski ministar kulture Dario Franceschini pozdravio je akciju koju su u srijedu u 20 talijanskih gradova i manjih mjesta koordinirali pripadnici napuljskog policijskog odjela za borbu protiv mafije, a sudjelovala su 142 policajca.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.