Crna Kronika

Za primanje odnosno davanje mita

BiH: Uhićena sutkinja državnog suda zbog primanja mita

BiH: Uhićena sutkinja državnog suda zbog primanja mita

Sutkinja Suda Bosne i Hercegovine Azra Miletić uhićena je u četvrtak po nalogu Tužiteljstva BiH, kao i bivši visoki policijski dužnosnik Ramo Brkić te još jedan osumnjičenik u istom slučaju, a sumnjiči ih se za primanje odnosno davanje mita.

Miletić je na dužnosti sutkinje Prizivnog odjela Suda BiH, a Ramo Brkić nekadašnji je komesar policije Unsko-sanske županije.

Treći uhićeni je Senad Šabić, pripadnik organizirane kriminalne skupine.

Kako je navelo Tužiteljstvo BiH, sutkinja Miletić tereti se za kazneno djelo primanja dara ili drugih oblika koristi te za kršenje zakona, dok se Brkića i Šabića sumnjiči za davanje mita.

Svo troje su nakon privođenja predani tužitelju koji će odlučiti hoće li za njih zatražiti određivanje pritvora.

Ramo Brkić ranije je smijenjen s policijske dužnosti nakon što je utvrđeno da je bio povezan s organiziranom kriminalnom skupinom koja se bavila preprodajom narkotika. Njemu je zbog toga suđeno na Sudu BiH, gdje je u prvostupanjskom postupku, vođenom 2013. godine, osuđen na jedanaest godina zatvora.

Šabić je kao pripadnik te organizirane kriminalne skupine bio osuđen na desetogodišnju zatvorsku kaznu, a njen treći član Satko Kekić na pet godina zatvora.

Prizivno vijeće Suda BiH 2014. godine presudu je najvećim dijelom ukinulo, a Brkiću je potvrdilo samo jednogodišnju zatvorsku kaznu zbog zloporabe položaja ili ovlasti.

U odnosu na ostale točke optužnice donesena je odluka o obnovi postupka pred Prizivnim vijećem. Taj je postupak započeo 18. veljače i u tijeku je iznošenje završnih riječi optužbe i obrane.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.