Crna Kronika

U napuštenoj hladnjači na granici s Mađarskom

Tragedija u Austriji: U kamionu pronađeno 20-ak mrtvih izbjeglica

 Tragedija u Austriji: U kamionu pronađeno 20-ak mrtvih izbjeglica

Migranti su vjerojatno umrli od nedostatka kisika, a točne okolnosti nesreće još će se utvrditi

Strava u Austriji. U napuštenom kamionu pronađeno je najmanje 20 mrtvih izbjeglica.

 

U napuštenoj hladnjači na granici s Mađarskom pronađeno je više desetaka mrtvih izbjeglica.

Austrijska policija pretpostavlja da se radi o 20 ljudi, ali broj mrtvih mogao bi doseći 50. Migranti su vjerojatno umrli od nedostatka kisika, a točne okolnosti nesreće još će se utvrditi. Kamion je pronašla služba za održavanje cesta, a prema očevicima kamion je i jučer bio na istom mjestu. Austrijski šef policije Hans-Peter Doskozil pojasnio je okolnosti tragedije.

"Na temelju okolnosti možemo reći kako je smrt nastupila prije nekoliko dana. Oformili smo centar za krizne situacije kako bismo mogli doći do odgovora."Prema navodima austrijske policije vozač je u bijegu, a vlasti su tražile pomoć i od Mađarske iz koje su navodno izbjeglice došle. Austrijska ministrica unutarnjih poslova Johanna Mikl-Leitner na današnjoj je izvanrednoj konferenciji rekla da Austrija ima nultu toleraciju prema krijumčarenjima izbjeglicama.

"Danas je tužan dan za nas. Naše misli su sa žrtvama, obitelji i prijateljima. Krijumčarima nije stalo do izbjeglica i njihovih sudbina, jedini razlog zašto ilegalno prevoze ljude je profit i tome ćemo se oštro oduprijeti." Austrijska policija je prije podne priopćila kako su u utorak pronašli kamion s 34 izbjeglice, među njima je bilo i djece. Prema izjavama pronađenih izbjeglica, vozač kamiona zatvorio ih je i vozio bez pauze od srbijanske do austrijske granice.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.