Crna Kronika

Dugo planirali napad

Identificirani napadači iz San Bernardina

Identificirani napadači iz San Bernardina

Dvoje napadača ubijeno je u razmjeni vatre s policijom, nakon višesatne potjere koja je pokrenuta nakon što je u Centru za osobe s teškoćama u razvoju ubijeno 14 osoba, javlja Index.hr

Nakon pokolja u Centru u San Bernardinu, FBI i dalje traga za potencijalnim pomagačima pa je provedena racija u nekoliko stanova u Renlandsu, gdje je policija dobila dojavu vezanu uz pokolj.

Američka policija objavila je identitete napadača iz San Bernardina.

Radi se o 28-godišnjem muškarcu Syedu Farooku te njegovoj pomagačici Tashfeen Malik.

Zasad nije poznato u kakvom su točno odnosu bili, ali policija tvrdi da su bili u ljubavnoj vezi, ili suprug i supruga.

"Prema onome što smo vidjeli, prema tome kako su bili naoružani, možemo zaključiti da su duže planirali ovaj napad", kazali su iz policije.

Farook je bio istražitelj u okružnom Zavodu za zdravstvo. Prije napada bio je na zabavi u jednom lokalnom zdravstvenom centru, a uoči napada je samo naglo otišao sa zabave, kazali su izvori bliski istrazi za CNN. Njegova obitelj nije ga vidjela niti se čula s njim u posljednjih 24 sata.

Njegov šogor Farhan Khan kazao je da je posljednji put s njim pričao prije tjedan dana. "Zaista ne znam zašto bi učinio ovako nešto. Zaista ne znam. U šoku sam. Nemam riječi kojima bi opisao koliko sam tužan i očajan", kazao je za CNN.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.