Crna Kronika

Švedski Fritzl

Švedski liječnik zatočio ženu u podrum, drogirao ju i planirao silovati

Švedski liječnik zatočio ženu u podrum, drogirao ju i planirao silovati

Ugledni švedski liječnik optužen je za otmicu, drogiranje i silovanje žene koju je zatočio u podrumu nalik na tamnicu i tamo je držao skoro tjedan dana.

Kako piše Independent, žena u 30-im godinama je navodno oteta iz svog stana u Stockholmu nakon što joj je liječnik dao jagode prelivene otrovom i silovao je. Nakon toga ju je odvezao u podrum u Kristianstada, gdje ju je držao zatočenom šest dana.

Švedski Aftonbladet javlja da je otmičar tijekom otmice koristio dvije gumene maske, kako ga nitko ne bi prepoznao tijekom vožnje do podruma.

Liječnik, čije ime nije objavljeno u javnosti, navodno je žrtvu u podrumu planirao držati godinama. Podrum je "uređivao" punih pet godina.

Tijekom šest dana u zatočeništvu, liječnik je nesretnu ženu zlostavljao, silovao, drogirao i prisiljavao da uzima kontracepcijske pilule. Švedski mediji već su ga prozvali "švedskim Fritzlom".

Čitav slučaj izašao je na vidjelo nakon što je napadač shvatio da policija traga za žrtvom pa ju je 19. rujna odveo do policijske postaje te ju je natjerao da kaže kako je dobro. Ipak, policija joj nije povjerovala te im je žena nakon dodatnih ispitivanja otkrila sve stravične detalje svoje otmice.

Liječnik je priznao da je ženu drogirao, oteo i zatočio, ali tvrdi da je nije silovao.

 


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.