Crna Kronika

Radi se o rezultatu policijske akcije Porat 2015

Prošvercali najmanje 200 kilograma kokaina iz Brazila

Prošvercali najmanje 200 kilograma kokaina iz Brazila

USKOK je pred Županijskim sudom u Splitu podigao optužnicu protiv četvorice hrvatskih i jednog crnogorskog državljanina, i to zbog počinjenja kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u sastavu zločinačkog udruženja, odnosno, šverca 200 kilograma kokaina iz Brazila.

Radi se o rezultatu policijske akcije Porat 2015 koja je izazvala veliku pažnju javnosti zbog "dugih cijevi" koje su se pojavile prilikom uhićenja i pretraga u Dubrovniku koncem listopada prošle godine.

Okrivljenici se terete da su od početka 2015. godine pa do uhićenja prema prethodnom planu i dogovoru zajedno sa više nepoznatih osoba kupovali velike količine kokaina u Brazilu te ga krijumčarili do Europe radi daljnje prodaje na području Hrvatske i Crne Gore.

U Brazilu kupili najmanje 200 kilograma kokaina

USKOK navodi da su okrivljenici 35-godišnjaci T. S. i A. S. od nepoznatih osoba na području Brazila kupili najmanje 200 kilograma kokaina.

Drogu su do Hrvatske prebacili brodom. Prilikom pretrage strojarnice kruzera Poesia pronađeno je 2,9 kilograma kokaina. USKOK navodi da je član posade prvookrivljeni 50-godišnji V. P. prema dogovoru sa drugookrivljenim T. S. prilikom svakog dolaska u Dubrovnik s broda iznosio manje količine droge koju je potom, u dogovoru sa četvrtookrivljenim A. S., prema narudžbama trećeokrivljenog 35-godišnjeg A. P. predavao kupcima i okrivljenicima radi daljnje prodaje.

U optužnici se navodi kako su 14 kilograma predali osobi koja je s kokainom uhvaćena u Italiji, a 141 i pol kilograma vrijednog najmanje 5,2 milijuna eura okrivljenici su prokrijumčarili u Hrvatsku i Crnu Goru.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.