Crna Kronika

39 poginulih

Islamska država preuzela odgovornost za napad na noćni klub u Istanbulu

Islamska država preuzela odgovornost za napad na noćni klub u Istanbulu
AP

Tzv. Islamska država preuzela je odgovornost za novogodišnji napad na istanbulski noćni klub u kojem je poginulo 39, a ranjeno 69 ljudi. Turske vlasti i dalje tragaju za počiniteljem

Tzv. Islamska država preuzela je odgovornost za novogodišnji napad na istanbulski noćni klub u kojem je poginulo 39, a ranjeno 69 ljudi. Turske vlasti i dalje tragaju za počiniteljem.

"U nastavku operacija koje Islamska država provodi protiv Turske, herojski vojnik kalifata napao je jedan od najpoznatijih noćnih klubova u kojem kršćani slave svoj bogohulni praznik", piše u priopćenju tzv. Islamske države. Turska policija i dalje traga za počiniteljem. Objavili su fotografiju mogućeg napadača.

Dnevni listovi Hurijet i Karar naveli su, pozivajući se na neimenovane izvore, kako vjeruju da je napadač iz Uzbekistana ili Kirgistana. U terorističkom napadu je poginulo 39 osoba, 25 muškaraca i 14 žena. Dosad je identificirano 16 stranih državljana i pet Turaka, a među stranim državljanima nema hrvatskih, objavilo je naše ministarstvo vanjskih i europskih poslova. Turski premijer Binali Yildirim posjetio je ozlijeđene te kazao kako policija i sigurnosne službe rade na rješavanju slučaja.

"Teror nas ne može zastrašiti. Mi ćemo se nastaviti boriti protiv tog užasa." Istražitelji ocjenjuju da je moguće da je on povezan s ćelijom koja je počinila trostruki samoubilački napad u zračnoj luci u Istanbulu u lipnju kada je poginulo 47-ero ljudi.


Reci što misliš!