Crna Kronika

tragedija

Između Suhovara i Zemunika Gornjeg jutros poginuo pirotehničar

Između Suhovara i Zemunika Gornjeg jutros poginuo pirotehničar
Davor Kibel/Glas Slavonije/PIXSELL

Prilikom razminiravanja na minski sumnjivom području između Suhovara i Zemunika jutros oko 8.30 sati poginuo je iskusni pirotehničar iz Nuštra, potvrđeno je iz PU Zadarske.

"Oko 8.30 sati, između Suhovara i Zemunika Gornjeg, u eksploziji zasad nepoznatog minsko-eksplozivnog sredstva smrtno je stradao pirotehničar. Mjesto događaja se osigurava, a policijski očevid će utvrditi sve ostale okolnosti ovog događaja", potvrđeno je iz PU Zadarske. 

"Hrvatski centar za razminiranje obaviješten je o minskom incidentu sa smrtnim stradavanjem pirotehničara, a koji se dogodio na projektu razminiranja "Područja naselja Zemunik Gornji", u Zadarskoj županiji. Prema raspoloživim i neutvrđenim informacijama radi se o stradavanju od PROM-a", tragičan događaj je potvrdio i Hrvatski centar za razminiranje. 

Prema prvim neslužbenim informacijama poginuo je iskusni pirotehničar star 60 godina iz Nuštra, otac šestero djece od kojih su dva sina također pirotehničari. 

S obzirom na to da je tijelo poginulog u minskom polju, utvrđivanje okolnosti moglo potrajati duže od uobičajenog postupka.


Reci što misliš!