Crna Kronika

Zbog Abdeslamovih suučesnika Interpol poziva na povećani oprez na granicama

Zbog Abdeslamovih suučesnika Interpol poziva na povećani oprez na granicama

Dan nakon uhićenja Salaha Abdeslama u Bruxellesu, Interpol je u subotu savjetovao 190 zemalja članica povećani oprez na granicama i ocijenio da bi suučesnici ključnog osumnjičenika za napade u Parizu mogli pokušati pobjeći.

"Interpol savjetuje povećani oprez na graničnim kontrolama jer bi uhićenje Salaha Abdeslama moglo potaknuti nekog suučesnika da pokuša pobjeći u Europu ili drugdje", prema priopćenju međunarodne policijske organizacije, sa sjedištem u Lyonu.

Salah Abdeslam (26), ključni osumnjičenik za atentate 13. studenoga u Parizu u kojima je ubijeno 130 ljudi, uhićen je u petak u Molenbeeku u Belgiji, ali drugi osumnjičenici i dalje izmiču policiji. "Bitno je da zemlje nastave surađivati i provode precizne kontrole", inzistira Interpol.

Interpol je pozvao svoje članice da koriste baze podataka ukradenih i izgubljenih dokumenata SLTD (Stolen and Lost Travel Documents) koji sadrže podatke o 250.000 iračkih i sirijskih izgubljenih ili ukradenih putovnica.

U toj bazi podataka je i sirijska putovnica pronađena blizu nogometnog stadiona Stade de France nakon atentata 13. studenoga, a bila je registrirana u travnju 2014., podsjeća Interpol.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.