Crna Kronika

Belgija na nogama

Ubijen zaštitar belgijske nuklearke, ukradena mu propusnica

 Ubijen zaštitar belgijske nuklearke, ukradena mu propusnica

Navodno je zaštitaru nakon ubojstva ukradena sigurnosna propusnica za ulazak u nuklearku

Uhićeni Salah Abdeslam odbija razgovore na temu nedavnih briselskih terorističkih napada. Istodobno stiže vijest da je ubijen zaštitar iz nuklearke koju su teroristi planirali napasti...

Glavni osumnjičeni za pariški masakr Abdeslam pozvao se na šutnju. Odbija razgovore o briselskim napadima. Ranije, netom nakon uhićenja bio je raspoložen za razgovor. U subotu je nekoliko sati odgovarao na pitanja. Međutim nakon toga- ništa.

Već su se javili kritičari koji navode da su Belgijanci trebali prisliti Abdeslama i izvući od njega informacije o planovima terorista odmah nakon uhićenja i da su na taj način mogli spriječiti krvave napade u Bruxellesu.

Međutim, moguće je da je uhićenje Abdeslama ipak spriječilo puno veću katastrofu. Prema informacijama briselskih medija moguća meta teroristima i to braće samoubojica el Bakraui koji su se u utorak raznijeli u Bruxellesu bila je belgijska nuklearka, ali su zbog uhićenja Abdeslama odlučili ubrzati akciju i udariti na drugim lokacijama. T

ijekom pretresa još u studenome pronađena je videosnimka direktora belgijskog programa za nuklearno istraživanje koja pokazuje da je tajno sniman. Braća su, kako stoji u tekstu belgijskog lista, postavila skrivenu kameru ispred njegove kuće.

U tom kontekstu zanimljiva je vijest koju su objavile danas belgijske novine da je dva dana nakon napada u Bruxellesu ubijen zaštitar u nuklearki koju su teroristi planirali napasti.

Navodno je zaštitaru nakon ubojstva ukradena sigurnosna propusnica za ulazak u nuklearku. Dosadašnji tijek istrage pokazao je povezanost briselske i pariške terorističke skupine. Francuski predsjednik Francois Hollande... Znamo da postoje razne terorističke mreže. Mrežu koja je izvela napade u Parizu i Bruxellesu polako ćemo razbiti.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.