Crna Kronika

Istražno povjerenstvo MORH-a ispitat će okolnosti eksplozije; život mlađeg ranjenika u opasnosti

Istražno povjerenstvo MORH-a ispitat će okolnosti eksplozije; život mlađeg ranjenika u opasnosti

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general Mirko Šudov rekao je da će biti formirano posebno istražno povjerenstvo Ministarstva obrane radi utvrđivanja okolnosti eksplozije na vojnim poligonu Cerovac u kojoj su teško ozlijeđeni polaznik temeljne časničke izobrazbe, čiji je život u opasnosti, i instruktor.

Sanacijski upravitelj Opće bolnice u Karlovcu Suad Crnica rekao je da je jedan od ranjenika već podvrgnut operaciji dok je drugi u završnim pripremama kako bi bio operiran te da su obojica teško ranjena. 

"Ozljeđeni instruktor nije životno ugrožen, iako su njegove ozljede na ekstremitetima i pojedinim organima vrlo ozbiljne, međutim mlađi pacijent je vrlo teško ozlijeđen i životno je ugrožen", rekao je Crnica.

Načelnik Glavnog stožera Mirko Šudov je novinarima u karlovačkoj općoj bolnici  rekao da su njih dvojica nastradali prilikom redovitih aktivnosti, da očevid na mjestu nesreće provode i vojna policija i Državno odvjetništvo RH, a da će biti formirano i posebno istražno povjerenstvo Ministarstva obrane.

Dvojica pripadnika Oružanih snaga RH teško su ozlijeđeni oko 13 sati u srijedu u eksploziji tijekom specijalističke obuke na vojnom poligonu "Cerovac" kod Karlovca.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.