Crna Kronika

A320

Egipatske vlasti pretpostavljaju da se avion srušio u more

Egipatske vlasti pretpostavljaju da se avion srušio u more

Egipat i Grčka poslale su u Sredozemno more zrakoplove i plovila u pokušaju da pronađu avion EgyptAira

Zrakoplov EgyptAira, koji je zajedno sa 66 putnika i članova posade nestao tijekom noći sa srijede na četvrtak, vjerojatno se srušio u more, naveli su u četvrtak dužnosnici ove zrakoplovne kompanije i egipatskog civilnog zrakoplovstva, piše n1 .

Zrakoplov Airbus A320 koji je letio na liniji Pariz-Kairo nestao je u četvrtak rano ujutro s radara u području iznad Sredozemnog mora, objavio je ranije EgyptAir.

Egipatski dnevnik al Ahram izvijestio je kako nije upućen nikakav poziv iz zrakoplova te da je posljednji kontakt s pilotom zabilježen desetak minuta prije nestanka zrakoplova.

Među putnicima u nestalom zrakoplovu bilo je trideset Egipćana i 15 Francuza, dva Iračana te po jedna osoba iz Alžira, Belgije, Britanije, Kanade, Čada, Kuvajta, Portugala, Saudijske Arabije i Sudana, navela je egipatska zrakoplovna kompanija na Twitteru.

Egipat i Grčka poslale su u Sredozemno more zrakoplove i plovila u pokušaju da pronađu avion EgyptAira na liniji Pariz-Kairo koji je nestao s radara u noći sa srijede na četvrtak, priopćila je egipatska vojska.

Egipatska vojska poslala je i zrakoplove za potragu i brodove u izvidnicu u pokušaju lokaliziranja letjelice i eventualnog spašavanja preživjelih.

Po navodima agencije France Presse, avion na letu MS804, koji je nestao s ekrana radara 48 do 64 kilometara sjeverno od sjeverne obale Egipta prevozi 56 putnika među kojima jednog dječaka i dvije bebe, kao i sedam članova posade te tri sigurnosna časnika.

Zrakoplov je nestao 16 km unutar egipatskog zračnog prostora, 20 minuta prije predviđenog slijetanja u kairsku zračnu luku, u 3,05 sati, kazao je agenciji dpa dužnosnik pod uvjetom anonimnosti.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

 Izdvojeno