Crna Kronika

Osuda napada na Mamića i Prodanovića

Osuda napada na Mamića i Prodanovića
Igor Kralj/PIXSELL

Napad na Zdravka Mamića i njegovog odvjetnika Čedu Prodanovića  ispred splitskog Prekršajnog suda  kad su ih dvije zamaskirane osobe zasule pirotehničkim sredstvima osudio je i gradonačelnik Ivo Baldasar ocjenom da napad spada u divljaštvo koje u Splitu nikada neće biti prihvaćeno ni dobrodošlo.

Baldasar je osudio huliganski čin u kojem su napadnuti  Zoran Mamić i Čedo Prodanović, a kojim se, kako ističe, narušava ugled grada Splita i  Splićana.

"Želimo živjeti u sigurnom gradu u kojem ljudska prava i slobode nemaju alternative i svaki napad na bilo koga i iz bilo kojeg povoda i razloga nema opravdanja, spada u divljaštvo koje u Splitu nikada neće biti prihvaćeno ni dobrodošlo.

Pustimo pravosuđe da odradi svoj posao u skladu sa svojim nadležnostima. Isto tako vjerujem da će policija brzo reagirati i pronaći počinitelja/e tog nedopustivog napada", poručio je gradonačelnik  Splita.

Bivši predsjednik Nadzornog odbora Hajduka, odvjetnik Ljubo Pavasović Visković za Hinu je izjavio da "što god tko mislio o Zdravku Mamiću sasvim je sigurno da ga nitko nema pravo fizički napadati, te je takav postupak apsolutno za svaku osudu"

Prvi čovjek Dinama Zdravko Mamić i njegov odvjetnik Čedo Prodanović  napadnuti su ispred zgrade Prekršajnog suda,  prilikom dolaska na ročište zbog nereda u svečanoj loži poljudskog stadiona prije dvije godine.  

Policija u priopćenju nije navela da su napadnuti Mamić i Prodanović, već samo da su dvije zamaskirane osobe oko 13 sati u Ulici Domovinskog rata palile pirotehnička sredstva koja su potom bacali.  Oštećeno je jedno parkirano osobno vozilo na kojem je puklo stražnje staklo.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.