Crna Kronika

Kaznena prijava

Zaplijenjeno gotovo 13 kilograma marihuane

Zaplijenjeno gotovo 13 kilograma marihuane

Policija je kod dvojice hrvatskih državljana (44, 45 godina), troje državljana Crne Gore (51, 47, 22 godine) te kod državljanke Srbije (54) pronašla ukupno oko 13 kilograma marihuane, i protiv svih šestero podnijeta je kaznena prijava zbog proizvodnje i prometa drogama i zločinačkog udruživanja, izvijestili su u ponedjeljak iz primorsko-goranske policije.

Uhićeni su tijekom proteklog vikenda, a istražni sudac Županijskog suda u Rijeci odredio im je jednimjesečni pritvor.

Istragu su proveli djelatnici Službe kriminaliteta droga Policijske uprave primorsko-goranske u suradnji s kolegama iz Ravnateljstva policije i iz PU dubrovačko-neretvanske, splitsko-dalmatinske, zadarske, šibensko-kninske, istarske i zagrebačke, a u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Tijekom istrage kod njih je pronađeno i oduzeto 12.816 grama marihuane, pakirane u 15 paketa i drugi predmeti koji se dovode u vezu s kaznenim djelima. Osumnjičeni su da su se od ožujka ove godine udružili, i drogu nabavili na području druge države te ju prokrijumčarili u Hrvatsku, radi prodaje u Hrvatskoj i drugim zemljama Europske unije.

Nakon kriminalističkog istraživanja protiv šestoro osumnjičenih podnijeta je kaznena prijava Uskoku, naveli su iz policije.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.