Crna Kronika

Još se istražuje je li napdač djelovao sam

Napad u Nici: Kamionom se zaletio u ljude; najmanje 88 poginulih

 Napad u Nici: Kamionom se zaletio u ljude; najmanje 88 poginulih

Najmanje 88 osoba je poginulo, a više od stotinu je ozlijeđeno u francuskoj Nici nakon što se vozač kamionom sinoć zaletio u veću skupinu ljudi koji su na promenadi sudjelovali u obilježavanju Dana pada Bastille.

Francusko je ministarstvo unutarnjih poslova izvijestilo da je vozač kamiona ubijen.

Prema prvim informacijama, u vozilu su pronađeni dokumenti 31-godišnjeg francuskog državljanina porijeklom iz Tunisa i policija pokušava utvrditi pripadaju li papiru ubijenom vozaču. Lokalne vlasti kažu da je vozač kamiona pucao po ljudima te da je u kamionu pronađeno oružje i granate. kamionon je gazio po ljudima na duljini od 2 kilometra,.

Još se istražuje je li napdač djelovao sam.

Francuski predsjednik Francoise Hollande nešto prije 4 sata ujutro obratio se javnosti. Rekao je da se u Nici radi o terorističkom napadu i da Francuska mora napraviti sve u borbi protiv terorizma. ‘Čitava Francuska je pod prijetnjom islamskog terorizma i moramo biti spremni u borbi i odlučni do kraja‘, rekao je Hollande i poručio da Francuska povećava broj snaga sigurnosti - i unutar same Francuske ali i na njezinim granicama.

Najavio je pojačane operacije u Siriji i Iraku. Rekao je i da će izanredno stanje produljiti za još tri mejseca, a ne ukinuti 26.ovog mjeseca. Američki predsjednik Barack Obama oštro je osudio napad.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.