Crna Kronika

Požari lokalizirani

Lokalizirani požari kod Jesenica i Podstrane

Lokalizirani požari kod Jesenica i Podstrane

Požari koji su sinoć buknuli zbog udara groma u mjestima Jesenice i Podstrana su lokalizirani.

Požari su se zbog nepristupačnog terena spojili, a tijekom noći protiv vatre se borilo oko 80 vatrogasaca. Kuće ni u kojem trenutku nisu bile ugrožene, a opožarena je velika površina od 6 kilometara na kojoj nastradala mlada hrastovina, borovina, makija i visoka trava.

"Požari su se spojili u jedan. Na brdu Perun kod Podstrane se spojio s požarom Dugi Rat, Staro Selo. Dva kanadera su krenula u pomoć. Na terenu su 115 vatrogasaca, 26 vozila iz 14 postrojbi."

Izvjestili su nas iz službe 112. Iza vatrogasaca je duga noć, ali i jutro. Kanaderi tijekom noći zbog loših vremenskih uvjeta nisu sudjelovali u gašenju.

"Ovdje radimo nadljudskim naporima cijelu noć Trenutno čekamo da kanaderi odrade svoj posao pa da mi možemo nastaviti dalje sa svojim radom."

Kaže Jure Bandov iz DVD-a Omiš. Vatrogascima od jutros pomažu tri kanadera pa je požar do popodne lokaliziran, doznaje se od zapovjednika DVD-a Omiš Višeslava Pešića.

"Vatrogasci će zbog opasnosti da vjetar ponovno razbukta vatru i dalje dežurati na terenu", kaže Zapovjednik omiškoga vatrogasnog područja Ivan Kuvačić.

"Zadovoljavajuće dobor. Radi se na sanaciji, samo je sanacija teška. Šaljemo vatrogasce, dižemo vodu... To je velik posao. Na nepristupačnom je terenu i ako ne budemo ništa radili, brzo će se ponovno upaliti. Očekuje se opet drugi vjetar, kad kanader napravi svoje, vjerojatno će se ponovno aktivirati."

Ministarstvo obrane izvješćuje da su njegove zračne snage trenutačno angažirane na tri požarišta. Osim u Starom Selu Jesenice, gdje požar gase tri kanadera, dva su airtraktora upućena u Slano u Dubrovačko-neretvanskoj županiji te još jedan na požarište Olišivica -Zelovo u Cetinskoj krajini. Od početka protupožarne sezone zračne snage Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane gasile su 34 požara.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.