Biznis

renomirani edukatori

U Centru za kreativne industrije održana edukativna radionica Gastronomija u eventima

U Centru za kreativne industrije održana edukativna radionica Gastronomija u eventima

Pored djelatnika hotelskih poduzeća Falkensteiner, Ilirija, hotela Kolovare, Pinija i Hyatt, te ostalih predstavnika turističkog sektora iz Zadarske županije, radionici su nazočili i turistički djelatnici iz cijele Dalmacije.

U četvrtak 24. listopada 2024. je u Zadru Hrvatska udruga profesionalaca kongresnog turizma (HUPKT) kao vodeća profesionalna udruga kongresnog i poslovnog turizma u Hrvatskoj u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom te Turističkom zajednicom Zadarske županije, održala edukativnu radionicu na temu GASTRONOMIJA U EVENTIMA. 

Organizacijom ove radionice Turistička zajednica Zadarske županije je nastavila započete aktivnosti na razvoju poslovnog turizma. Naime, Zadarska je županija idealna destinacija za mala i srednja poslovna događanja s kvalitetnom međunarodnom prometnom povezanošću, te bogatom kulturnom i prirodnom baštinom. MICE segment predstavlja jedan od najboljih pokretača daljnjeg razvoja Zadarske županije kao cjelogodišnje destinacije, a s obzirom da se poslovni skupovi održavaju prvenstveno u razdoblju pred i posezone. 

Edukacija održana u svrhu razvoja ovog segmenta ponude, a namijenjena svim dionicima koji imaju doticaj s MICE-om i eventima, za sve je sudionike bila besplatna. Iskusni i renomirani edukatori bili su Aleksandra Uhernik Đurđek, voditeljica edukacija HUPKT-a, Debora Petrović, dopredsjednica HUPKT-a, i Ranko Filipović, predsjednik HUPKT-a.

Namjera ovakvih radionica je osvijestiti važnost MICE tržišta i specifičnosti, te pomoći dionicima u Zadarskoj županiji da prepoznaju svoje postojeće potencijale i usmjeriti ih u planiranju novih sadržaja i usluga.

Pored djelatnika hotelskih poduzeća Falkensteiner, Ilirija,  hotela Kolovare, Pinija i Hyatt, te ostalih predstavnika turističkog sektora iz Zadarske županije, radionici su nazočili i turistički djelatnici iz cijele Dalmacije. 

Direktor Hrvoje Anić tim je povodom izjavio: „U 2024. godini Turistička zajednica Zadarske županije u svrhu razvoja proizvoda tzv. MICE segmenta, a s krajnjim ciljem ostvarivanja cjelogodišnjeg turizma, provodi čitav niz aktivnosti. Jedna od njih je i ova upravo održana zanimljiva i korisna edukativna radionica Hrvatske udruge profesionalaca kongresnog turizma (HUPKT) čiji član je od travnja ove godine i TZ Zadarske županije. Naša županija ima snažan potencijal za razvoj poslovnog turizma i svakako će TZ Zadarske županije i nadalje nastaviti sa snažnim poticanjem razvoja ovog značajnog oblika specifičnog turizma“. 

 


Reci što misliš!