Biznis

svaka čast

Manjguri dodijeljen svjetski "PR Oskar" Trophy plate

Manjguri dodijeljen svjetski

Više od 200 vodećih PR stručnjaka iz preko 40 zemalja svijeta okupilo se u petak u beogradskom hotelu Metropol Palace na svečanoj gala večeri, gdje su dodijeljene prestižne nagrade IPRA GWA (International Public Relations Association Golden World Awards), poznate kao svjetski PR oskari.

Agencija Manjgura osvojila je nagradu GWA Trophy plate u kategoriji javnog sektora, za kampanju „Justice Served: Historic Rise of Judges' Salaries“. Riječ je o višemjesečnoj kampanji u 2023./2024. godini tijekom koje je Manjgura pružala komunikacijsku podršku Udruzi hrvatskih sudaca, te projektu koji je kulminirao najvećim povećanjem sudačkih plaća u novijoj hrvatskoj povijesti. Manjgurin tim u kampanji za UHS činili su osnivač i direktor Krešimir Macan, starija savjetnica Anamarija Hrvoić Đurić i mlađa savjetnica Dora Novak.

„Kroz desetomjesečnu, iznimno intenzivnu i dinamičnu kampanju, ostvarili smo povijesni rezultat i još jednom pokazali koliko je jasna i pravovremena komunikacija važna u svakom sektoru. Individualni pristup i sveobuhvatna rješenja kakve Manjgura nudi klijentima i ovoga su puta bili pobjednička kombinacija“, poručio je Krešimir Macan te čestitao Udruzi hrvatskih sudaca na odlučnosti i hrabrosti da ispravi dugogodišnju nepravdu u neujednačenosti plaća u javnim službama. 

„Naš način komuniciranja godinama je nailazio na šutnju vladajućih. Uz podršku komunikacijskih stručnjaka, uspjeli smo artikulirati zahtjeve da ih razumiju donositelji odluka, mediji i građani. Podrška javnosti i svih dionika pravosudnog sektora naočigled je rasla, tako da ni vladajući više nisu mogli ignorirati konkretne zahtjeve takvu vrstu komunikacije te su bili primorani odgovoriti na naše zahtjeve“, poručila je sutkinja Kolinda Kolar, ispred UHS.

Manjguri je ovo treća nagrada za rad s Udrugom hrvatskih sudaca. Ranije ove godine osvojila je dvije Polaris nagrade za političku komunikaciju u Londonu. Ova nagrada ujedno je i četvrto prestižno priznanje za Manjguru u 2024. godini, nakon osvojenog zlata na Grand PRixu Hrvatske udruge za odnose s javnošću za konferenciju „Prodajni Mindset: The Wolf Strikes Again“, na kojoj je glavna zvijezda bio Jordan Belfort, poznat kao Vuk s Wall Streeta.

Neposredno prije svečane gala večere, održan je PR Summit pod nazivom „Trust is PRiority“, posvećen temama etičke upotrebe umjetne inteligencije i rastućem nepovjerenju u javnom diskursu. Među panelistima je bio i Krešimir Macan, koji je dao svoj doprinos raspravi o izazovima s kojima se suočava PR industrija u doba ubrzanog tehnološkog napretka.

Ukupno je dodjeljeno 80 nagrada, u 38 kategorija. Uz rad za Udrugu hrvatskih sudaca, nagrađeno je još osam kampanja iz Hrvatske, s ukupno 11 nagrada za 9 kampanja, među kojima su izvrsni projekti 404 agency, A1, Abeceda komunikacija, CTA komunikacija, Hrvatskog telekoma i Millenium promocije. Time se broj svjetskih nagrada za hrvatski PR od 2015. godine, uz prethodno osvojenih 16 IPRA GWA nagrada, popeo na ukupno 27.

Ova godina posebno je značajna za hrvatsku regionalnu PR scenu. Početkom godine, Nataša Pavlović Bujas, vlasnica agencije Blumen Group, preuzela je dužnost predsjednice IPRA-e, dok je finalno žiriranje za IPRA GWA održano u Zagrebu pod domaćinstvom agencije Manjgura, s Krešimirom Macanom i Marinom Bolančom kao članovima žirija. Ove godine osnovan je i regionalni ogranak IPRA-e, Alpe-Balkan-Adria Chapter (ABA Chapter), koji okuplja PR stručnjake iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije i Slovenije, s ciljem promoviranja etičkih standarda, razmjene globalnog znanja i iskustava te jačanja profesionalne suradnje unutar regije. Među osnivačima ABA Chaptera su Nataša Pavlović Bujas, Marina Bolanča, Krešimir Macan, Jelena Pavićević, Dejan Verčič, Dobrila Močević, Bojana Stanković, Irena Miličević Vukoja, Milica Slijepčević i Ivan Jakšić.

 


Reci što misliš!