Biznis

najavljujemo

Konferencija posvećena promicanju i podršci ženskom poduzetništvu u dunavskoj regiji

Konferencija posvećena promicanju i podršci ženskom poduzetništvu u dunavskoj regiji

Konferencija će okupiti sudionike iz više tematskih područja, donositelje odluka, poduzetnike i stručnjake kako bi se raspravili ključni trendovi, izazovi i prilike za žensko poduzetništvo

Konferencija 'Women entrepreneurs of the Danube region: Transition and circularity by female  Entrepreneurs / Žensko poduzetništvo dunavske regije: tranzicija i kružnost u ženskom poduzetništvu ', održava  se 5. studenoga 2024. godine u hotelu International, Miramarska cesta 24, Zagreb, s početkom u 11 sati  u hibridnom formatu.

Konferencija je posvećena promicanju i podršci ženskom poduzetništvu u dunavskoj regiji. Žene poduzetnice ključne su za gospodarstvo jer potiču inovacije, stvaraju radna mjesta i doprinose održivom rastu.

Konferencija će okupiti sudionike iz više tematskih područja, donositelje odluka, poduzetnike i stručnjake kako bi se raspravili ključni trendovi, izazovi i prilike za žensko poduzetništvo. Unatoč razlikama među državama dunavske regije, zajednički napori svih dionika (EU, javne institucije, organizacije za podršku poduzetništvu, obrazovni sustavi) mogu stvoriti pozitivno i poticajno okruženje za rast poduzetnica.

Radna skupina za žensko poduzetništvo Prioritetnog područja PP8 Strategije EU za dunavsku regiju (EUSDR) radi na jačanju inovativnih i digitalnih kapaciteta ženskih poduzeća, posebno start-upova i malih i srednjih poduzeća. Iako žene čine samo 25,6% osnivača poduzeća u regiji, njihov napredak je evidentan, a cilj je dodatno smanjiti rodni jaz.
Ovu konferenciju organizira Ministarstvo gospodarstva Republike Hrvatske u okviru  EUSDR PP 8 "Potpora jačanju konkurentnosti gospodarstva", u suradnji s Ministarstvom gospodarstva, rada i turizma Baden-Wuerttemberga (BW), Tehnološkim parkom Varaždin,  Međunarodnom mrežom poslovnih žena Hrvatske, Regional Agency for Entrepreneurship and Innovations - Varna (RAPIV) i s članovima PP8 Radne skupine za žensko poduzetništvo, s ciljem podrške ambicijama poduzetnica da pokrenu i razvijaju svoje poslovanje.

Posebna pažnja posvećuje se jačanju digitalnih i poslovnih vještina, pripremi za tranziciju na Industriju 4.0 i ostvarivanju ciljeva kružnog gospodarstva.

Pridružite nam se u Zagrebu i pridonesite stvaranju boljih uvjeta za žensko poduzetništvo u dunavskoj regiji.

Link na prijavu s rokovima prijave uživo do 28. listopada 2024. godine  i online do 4. studenoga 2024. godine: https://form.jotform.com/242552626204047


Reci što misliš!