Biznis

luksuzne vile s pogledom na more

Aurora Residences: Punta Skala doživjet će još jednu veliku investiciju

Aurora Residences: Punta Skala doživjet će još jednu veliku investiciju

Punta Skala doživjet će još jednu veliku investiciju, a Zadarska županija i Turistička zajednica grada Zadra snažno su je podržali

Falkensteiner ima iza sebe 67 godina - prva investicija bila je u Dolomitima, jedna mala kuća za goste, a danas je jedan od najjačih hotelskih lanaca koji se nalazi i na desetak kilometara od Zadra, u mjestu Petrčane, Punta Skala resort. Ono što najviše privlači goste je svakako dostupnost i povezanost. Autobusna, zračna. Potvrdio je to danas i Otmar Michaeler, izvršni direktor FMTG-a.

Poznati arhitekt Boris Podrecca preuzeo je vodstvo za gradnju novog Premium Living Apartments "Aurora Residences".

Investicija je vrijedna 40 milijuna eura, a završetak radova se očekuje u 2025. godini.

Bit će izgrađene ukupno četiri zgrade s 88 apartmana. Novi Premium Living Aurora Residences apartmani bit će izgrađeni u četiri različite veličine, od 42 m2 do 175 m2. 

Proteklih dvadeset godina FMTG promovirao je trend "Serviced living", pojasnio je Michaeler. Transformacija rada dovela je do toga da ljudi više ne žele živjeti i raditi uvijek na istom mjestu, žele mogućnost slobode kretanja zajedno s poslom. Transformiralo je to i način na koji se uređuju smještajni kapaciteti. 

Najavljena je i obnova Funimationa na Boriku.

Zadar postaje cjelogodišnja destinacija, zaključio je.

Majka ovog projekta je priroda, kazao je na predstavljanju projekta arhitekt Podrecca. On oko prirodnog položaja i blagodati ''gradi priču''. Centralni dio čini priroda, a amfiteatralno će nastati stanovi, odnosno luksuzne vile s pogledom na more. Autohtoni okvir je najvažniji, smatra arhitekt, te naglašava dijalog sa horizontom iz svakog smještajnog položaja - "prsti prema moru"!

Ključan dio ove priče je suradnja s lokalnom samoupravom. Iva Bencun, direktorica Turističke zajednice grada Zadra pohvalila je ideju. Čim je netko toliko dugo prisutan na tržištu, radi se o kvalitetnoj investiciji. Iz vlastite perspektive Bencun kaže kako je s hotelom Iadera uvijek dobra suradnja - kongresi, konnferencije i team buildinzi, poslovne grupe koje putuju i izvan sezone. Zadar sam po sebi nije destinacija za masovni turizam, smatra Bencun, moramo svoj turizam razvijati kvalitetno i cjelogodišnje. Gosti sve više žele upoznati lokalne običaje i ljude i tu razvoj apart - hotela ima velik potencijal.

Ante Sjauš pročelnik za gospodasrtvo i turizam zadarske županije pozdravlja projekt. Već dulje vrijeme ne brojimo turiste po broju noćenja i dolazaka, bitno nam je zadovoljstvo i gostiju, ali i lokalnog stanovništva. Ovo ide u korak sa strategijom i održivošću Zadarske županije, istaknuo je Sjauš, te se veseli svakoj budućoj suradnji.


Reci što misliš!