Biznis

od 29. srpnja

Udruga ROBOTIC organizira i drugi ciklus ljetnih radionica robotike

Udruga ROBOTIC organizira i drugi ciklus ljetnih radionica robotike

Zadarska udruga ROBOTIC je od 15. do 18. srpnja održala Ljetnu školu robotike za djecu 7 do 12 godina u sklopu koje su djeca imala priliku ljetna jutra ispuniti zabavnim i zanimljivim edukativnim aktivnostima.

Na radionicama koje su trajale 4 školska sata djeca su uz mentorstvo stručnog voditelja radionica gradila i programirala različite robote koristeći LEGO edukacijske setove osmišljene ciljano za rad s djecom.

Tako su djeca, samostalno ili u paru gradili i programirali LEGO QUADCOPTER robot koji simulira rad drona (više možete pogledati ovdje); slagali su romobil sastavljen od LEGO kockica i upravljali njime dajući mu naredbe preko računala te također gradili KARATE robota koji, kad mu se napišu ispravne naredbe, može samostalno pronaći i razbiti daske sastavljene od LEGO kockica (možete pogledati ovdje)

Roboti koriste senzore za percepciju svoje okoline te tako simuliraju pametne sustave koji se mogu autonomno kretati i snalaziti u prostoru. Na ovaj zanimljivi način djeca mogu učiti kompleksne pojmove i usvajati korisna znanja iz STEM područja koja su, kako se pokazalo, jako korisna u današnjem svijetu.

Udruga ROBOTIC od 29. srpnja organizira i drugi ciklus ljetnih radionica robotike na kojima će djeca također graditi i „oživjeti“ različite robotske sustave ali i izrađivati ukrasnu LED lampu s imenom koju će moći ponijeti kući kao uspomenu na radionice.

Također, od 5. kolovoza udruga organizira i kreativno znanstvene radionice pod nazivom „Mali kreativci“ u sklopu kojih će naučiti što je hologram i samostalno izraditi hologram, naučiti i izraditi melem od maslinovog ulja i pčelinjeg voska, kroz zabavne i natjecateljske aktivnosti će učiti o osjetilima, učiti će kako nastaju tvari i izrađivati botune od mlijeka te izrađivati „ljigavce“ te na konkretnim primjerima učiti kako se može reciklirati plastika. Na zadnjoj radionici će samostalno izraditi samoodrživi terarij.

Sve izrađeno na radionicama „Mali kreativci“ djeca nose kući sa sobom kao uspomenu na radionice.

Više o radionicama možete vidjeti na facebook stranici udruge.


Reci što misliš!