Biznis

sudjelovalo 10 osoba

U INOVAciji uspješno proveden program osposobljavanja iz područja multimedijskog dizajna

U INOVAciji uspješno proveden program osposobljavanja iz područja multimedijskog dizajna

U Ustanovi za razvoj kompetencija, inovacija i specijalizacije Zadarske županije INOVAcija završeno je stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa za multimedijskog dizajnera/ multimedijsku dizajnericu.

Osposobljavanje je bilo namijenjeno nezaposlenim osobama koje žele steći nove vještine te biti konkurentne na tržištu rada, a sudjelovalo je ukupno 10 osoba. Program je započeo u listopadu prošle godine, a završio 29. travnja 2024. godine. 

Tijekom osposobljavanja polaznici su primali novčanu naknadu i refundaciju putnih troškova, a ujedno su stekli vrijedna znanja koja su aktualna i tražena na tržištu rada.

Program se provodio u suvremeno opremljenom Centru za kreativne industrije, a za uspješnu  provedbu programa polaznicima, predavačima i mentoru na raspolaganju su bili svi resursi koje taj Centar nudi -IT dvorana, tonski studio, suvremene kamere i foto oprema, vrhunski opremljena multifunkcionalna dvorana s profesionalnom rasvjetnom opremom, itd.

Završetkom programa polaznici su naučili fotografirati s profesionalnom opremom u studiju i na terenu te izraditi fotografije prema različitim potrebama i namjenama, strateški planirati i dizajnirati web stranice, izraditi baze podataka te stvarati aktivne stranice, snimati video materijale u studiju i na terenu, izvesti postprodukciju i obradu materijala do finalnog proizvoda - reklame, prezentirati i prilagoditi finalni proizvod prema zahtjevima klijenata, dizajnirati i pripremiti materijale u tiskanoj formi koristeći prethodno znanje, komunicirati s klijentima i prezentirati uratke te su stekli i druge korisne vještine.

Program osposobljavanja provodio se u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, a u okviru mjere aktivne politike zapošljavanja.

O tijeku i rezultatima ovog programa zamolili smo za komentar i ocjenu gospođu Katarinu Colić, ravnateljicu INOVAcije, koja nam je rekla:

„Izuzetno smo zadovoljni provedbom ovog programa te cjelopkupnom suradnjom svih uključenih aktera, od odaziva samih polaznika do suradnje s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje.

Najznačajniji rezultat ovog osposobljavanja je taj što su naši polaznici sada stekli znanja koja su aktualna na tržištu rada te što su povećali vlastite izglede za pronalazak posla, a dio njih čak razmišlja o pokretanju vlastitog poslovanja i primjeni stečenih znanja za vlastiti obrt ili tvrtku.

I dalje ćemo poticati razvoj i provedbu ovog i njemu sličnih edukacijskih programa s ciljem da Centar za kreativne industrije bude izvor novih znanja i vještina, posebno za kreativni sektor, ali i za poduzetništvo u cjelini“.


Reci što misliš!