Biznis

podsjetnik

Prijave na Vinfest Benkovac do 19. lipnja

Prijave na Vinfest Benkovac do 19. lipnja

Pozivaju se svi zainteresirani proizvođači vina da do 19. lipnja (srijeda) 2024. godine predaju svoja vina za ocjenjivanje u zgradu gradske uprave Grada Benkovca!

Grad Benkovac, Turistička zajednica Ravni kotari i Udruga vinara Zadarske županije uz potporu Zadarske županije, Turističke zajednice Zadarske županije i Hrvatske turističke zajednice, organiziraju 15. festival vina Zadarske županije “Vinfest Benkovac 2024”, u sklopu kojeg će se održati ocjenjivanje prijavljenih vina.

Radi se o manifestaciji koja je vrlo brzo prepoznata kao jedna od najkvalitetnijih vinskih smotri u Republici Hrvatskoj, gdje se na jednom mjestu okupi ono najbolje što vinarstvo naše županije može ponuditi. 

Pozivaju se svi zainteresirani proizvođači vina da od 11. lipnja (utorak) do 19. lipnja (srijeda) 2024. godine predaju svoja vina za ocjenjivanje u zgradu gradske uprave Grada Benkovca od 7,00 – 15,00 sati. 

Za ocjenjivanje se mogu prijaviti vina na tržištu i vina u postupku proizvodnje. Poseban značaj je na autohtonim sortama Maraštini i Plavini koje će biti posebno ocijenjene izvan konkurencije s drugim vinima. Prigodne nagrade najuspješnijim vinarima bit će uručene na dodijeli 05. srpnja 2024. s početkom u 21h u hramu vinarstva Zadarske županije, Kaštelu Benković u Benkovcu uz svečanu večeru i prigodan zabavni program. 

Za svako vino potrebno je dostaviti četiri uzorka (dvije za komisiju, jedna za svečanu večeru i jedna za Bukaru dan poslije) u bocama 0.75 l na kojima će biti vidljivi slijedeći podaci:

- naziv proizvođača,
- godina berbe,
- sorta (sorte)

Svaki proizvođač po uzorku dostavljenog vina plaća naknadu od 25 EUR.


Reci što misliš!