Biznis

francuski portal

Što o Zadru piše Petit fute?

Što o Zadru piše Petit fute?

Što o Zadru piše Petitfute? Samo dobre stvari! Na ovom portalu objavljen je članak pod naslovom "Zadar i okolica, gastronomija i boravak u prirodi"

- Zadar na čudesan način spaja arheološko blago prošlosti i filozofiju odlučno okrenutu budućnosti. Tako u njegovoj povijesnoj jezgri koegzistiraju ostaci rimskog foruma iz 1. stoljeća prije Krista, te suvremena arhitektonska djela.

Nikola Bašić autor je projekta Morske orgulje 2005. i Pozdrav suncu 2008.

U brojnim gradskim konobama, autentičnim i daleko od pretencioznih gostionica, poslužuju se ukusna i domaća dalmatinska jela.

Na listi će se neizostavno naći i jelo bazirano na plodovima mora, budući da je Zadar 4. najvažnija luka u Hrvatskoj.

Za kušanje ovih morskih delicija naručite brudet, specijalitet zadarskog kraja, svojevrsnu hrvatsku verziju bouillabaissea.

Ovaj riblji paprikaš izvorno je ribarsko jelo, od dnevnih ulova sa začinima, povrćem i vinom. Vrsta ribe ili plodova mora tada nije bila bitna: škarpina, dagnje, lignje, hobotnice...piše između ostalog autorica Adélaïde Sauter.


Reci što misliš!